NOR CURIER 930X122

davila

„Un tramvai numit Dorinta”…la Teatrul Davila

In saptamana 21 – 26 iunie 2011, Teatrul Alexandru Davila propune publicului spectator pitestean un spectacol de zile mari. Este vorba de spectacolul cu piesa „Un tramvai numit Dorinta” de Tenessee Williams. De asemenea, si iubitorii muzicii de cor au ce vedea.

Astfel, pe 24 iunie de la ora 19, si pe 25 iunie, de la ora 18, pitestenii sunt ivitati sa asiste la spectacolele din cadrul Festivalului „DG Kiriac”, manifestare organizata de Consiliul Judetean Arges prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale. Astfel, sala mare a teatrului va gazdui doua dintre spectacolele festivalului, vineri, 24 iunie, si sambata, 25 iunie.

Piesa de rezistenta este insa alta. In speta, spectacolul „Un tramvai numit Dorinta”, dupa Tennessee Williams.

„Piesa o prezinta pe Blanche DuBois, o femeie fragila, nevropata chiar, care-si cauta cu disperare un loc in aceasta lume despre care sa poata spune ca este al ei. Exilata din orasul natal din cauza sacrilegiului de a fi sedus un baiat de 17 ani, Blanche explica destul de confuz aparitia ei neasteptata in casa surorii Stella, care asteapta un copil si mai ales, a sotului acesteia, Stanley. Acesta este tipul barbatului mitocan si interesat numai de latura materiala a vietii, nu intelege tipul de ideologie al lui Blanche.

El nu concepe dealtfel ca Blanche va sta pur si simplu in casa lui fara a avea vreo contributie la cheltuielile casei. Bineinteles ca tot greul il preia Stella, prinsa la mijloc fara voia ei. Cand Mitch – un jucator de carti, prieten bun al lui Stanley – intra in scena, Blanche crede ca si-a gasit salvatorul. Mitch, la fel de singur si debusolat ca si ea, vede in Blanche intruchiparea rafinamentului si frumusetii feminine. Dar trecutul ei o urmareste si in acest colt de lume… „Un tramvai numit Dorinta” este o comedie bulevardiera pe care pitestenii sunt invitati sa o vada duminica, 26 iunie, de la ora 20.00”, se arata in prezentarea Teatrului Davila.

Teatrul pentru copii si tineret “Aschiuta”, sectie a Teatrului “Alexandru Davila”, va prezenta duminica, 26 iunie, de la ora obisnuita, 11.30, spectacolul “TOLBA LUI MOS POVESTE”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3