Donaris 930 x 122

1 mai

CETATEA POENARI, O DESTINAȚIE POTRIVITĂ PENTRU MINI-VACANȚA DE 1 MAI

O alegere perfectă pentru mini-vacanța de 1 mai poate fi și o plimbare în zona montană a județului Argeș.

Citiți și: La Mamaia, ca-n Dubai. Cât costă o noapte, de 1 Mai, pe litoralul românesc

Pentru cei care iubesc istoria și care au rezistență în picioare cetatea Poenari este o destinație potrivită pentru zilele libere de la începutul lunii viitoare. Muzeul Județean Argeș anunță că cetatea este deschisă publicului și pe data de 1 mai. La fel și castrul Jidova.

Cetatea Poenari este situată în Cheile Argeșului, lângă localitatea Arefu, la câțiva kilometri de barajul și lacul de la Vidraru, pe vale mai jos, lângă centrala hidroelectrică Vidraru. Este construită de Vlad Țepeș, în scop de refugiu sau punct de observație, pe un vârf de munte, la o înălțime de aproximativ 400 de metri față de nivelul văii. De aici se pot admira priveliștile frumoase ale văii Argeșului, cetatea fiind un obiectiv turistic, căutat de turiștii români și străini. Legenda spune că Vlad Țepeș, fiind urmărit de turci, a scăpat refugiindu-se în această cetate, după ce a potcovit caii cu potcoavele invers, cu fața în spate, derutându-și astfel urmăritorii (Wikipedia). Amintim că până la cetate trebuie urcate 1.480 de trepte.

Citiți și: CFR, anunț pentru românii care vor să plece la mare cu trenul de 1 Mai

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90