NOR CURIER 930X122

Domnu’ Nicolescu, facem și noi puțin turism în Argeș?

Deși cu peisaje montane de poveste și cu un Transfăgărășan impresionant, Argeșul nu excelează la turism. Din contră. An de an, numărul turiștilor care îl vizitează este din ce în ce mai mic.

Consiliul Județean nu reușește să urnească lucrurile din loc. Planuri pentru revigorarea turismului în zona de munte a județului există, dar, de ani de zile, doar pe hârtie. Instituția condusă de Constantin Nicolescu pare neputincioasă în a schimba situația în bine. O dovedesc datele de la Direcția de Statistică.

Potrivit statisticienilor, în primele 9 luni ale acestui an numărul sosirilor de turiști înregistrat la unitățile de cazare turistică din Argeș a fost de doar 114.700. Cu 7, 7%, adică cu 9.500 de persoane, sub nivelul din aceeași perioadă a anului trecut. Numărul de turiști români veniți din alte părți ale țării a fost mai scăzut cu 6% (minus 6.000 de persoane), iar al turiștilor străini, cu 14, 5% (minus 3.500 de persoane). Pe cale de consecință, și numărul nopților de cazare s-a diminuat, reducerea fiind de 6, 5%. Direcția de Statistică informează că în perioada analizată, ianuarie-septembrie 2013, indicele de utilizare netă a capacității de cazare turistică a județului aflată în funcțiune s-a ridicat la doar 15, 6%, cu 0, 4% mai mic decât în ianuarie-septembrie 2012.

Mai precizăm că majoritatea covârșitoare a turiștilor străini veniți în Argeș în primele 9 luni ale acestui an sunt din țări europene. Cei mai mulți provin, în ordine, din Franța, Italia și Germania.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • dede spune:

    Da cind a facut acest puscarias, ceva pentru judetul Arges ??

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3