EcoMoto 930×122

Arges

FRANCEZII, PE PRIMUL LOC ÎN TOPUL TURIȘTILOR STRĂINI CARE VIN ÎN ARGEȘ

În primele două luni ale acestui an în structurile de cazare din județul Argeș s-au înregistrat 15.400 de sosiri ale turiștilor.

Citiți și: A nins în Argeș!

Cea mai mare parte dintre ei, aproape 81%, au fost turiști români, veniți din alte zone ale țării. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul turiștilor a fost sensibil egal. Cei mai mulți, 46%, s-au cazat în Pitești, iar peste 33%, în zona montană a județului. Au fost preferate hotelurile, acolo unde s-au cazat mi bine de 52% dintre turiștii sosiți în Argeș în lunile ianuarie și februarie. La polul opus, cu cel mai mic număr de turiști cazați, s-au situat vilele turistice. Majoritatea înnoptărilor, 66%, s-au înregistrat în unități de 3 și 4 stele.

În ceea ce privește turiștii veniți din străinătate, peste 91% au provenit din țări europene. Pe primul loc ca număr au fost francezii, cu aproape 28% din total. Este de precizat, însă, că în categoria turiștilor străini care vin în Argeș sunt incluși și francezii de la Dacia-Renault. Au urmat italienii, cu peste 12%, și nemții, cu mai bine de 10%.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90