EcoMoto 930×122

poenari_tv02

Documentar History Channel despre Poenari

La începutul lui 2011, cetatea Poenari a fost promovată prin intermediul unui documentar care a analizat viaţa lui Vlad Ţepeş, difuzat pe postul History Channel. În primul documentar din seria Lost World (Lumea pierdută), din acest an, a fost prezentată istoria lui Vlad Ţepeş, ocazie cu care a fost prezentată şi „adevărata cetate a lui Vlad Dracul, locul său de refugiu”.

Realizatorii documentarului au realizat chiar şi o simulare a cum arăta cetatea, afirmând că realizarea ei a însemnat şi un succes arhitectural, nu doar strategic, cu o remarcabilă eficienţă, unul dintre specialişti explicând cum cei care locuiau în cetate foloseau apa de ploaie pe care o colectau. În documentar au apărut şi câţi urmaşi ai celor care l-au slujit pe Vlad Ţepeş, din Arefu, care au povestit momentul în care l-au ajutat pe domn să fugă, folosind metoda inversatului potcoavei cailor.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90