Donaris 930 x 122

S.C. Salubritate 2000 S.A.

Campania de informare pentru colectarea selectivă a deșeurilor continuă, în Pitești!

Salubritate 2000 S.A. continuă acțiunea de informare și conștientizare a utilizatorilor serviciului de salubrizare cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Afișe și materiale informative, în acest sens, sunt distribuite atât utilizatorilor casnici, cât și utilizatorilor care locuiesc la bloc.

Citiți și: Piteşti: Începe campania de colectare a brazilor de Crăciun

Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Unde depozităm deșeurile reciclabile de tip hârtie și carton? Aceste deșeuri se colectează în containerul de culoare ALBASTRĂ sau inscripționat corespunzător.

Citiți și: Pitești: Graficul de colectare a deșeurilor reciclabile

Exemple de deșeuri reciclabile de tip hârtie și carton, care se pot recicla: cutii din carton pentru alimente, farfurii și pahare de unică folosință din carton, cutii de la detergenți/cosmetice, recipiente din carton pentru lapte/sucuri, cofraje pentru ouă, pungi de hârtie, hârtie de împachetat/ambalat, ambalaje pentru fast-food necontaminate cu resturi alimentare, hârtie printată, caiete de școală, facturi, ziare, reviste, cataloage de promovare, afișe, hârtie pentru corespondentă, plicuri, vederi poștale, calendare, agende etc. Se colectează uscate și curate.

Nu se reciclează: hârtie contaminată cu resturi alimentare/ulei/grăsimi/vopsea/detergent lichid, hârtie cerată, hârtie siliconată, lavete de unică folosință de hârtie și hârtie igienică (cu excepția tubului de carton din interior), șervețele de masă etc. Contaminarea deșeurilor cu resturi alimentare face ca operația de reciclare să devină mult mai grea sau, de cele mai multe ori, imposibilă.

Este recomandat ca deșeurile de hârtie și carton să fie pliate/presate pe cât posibil, înainte de a fi depuse în containerul albastru, pentru a folosi spațiul de depozitare la maximum.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, str. Dârzu (fostă Caporal Dogaru), nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25.

COLECTAREA SEPARATĂ A DEȘEURILOR ESTE OBLIGAȚIE LEGALĂ PENTRU TOȚI CETĂȚENII

Locul deșeurilor reciclabile de tip hârtie și carton este în containerul de culoare ALBASTRĂ sau inscripționat corespunzător.

„Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă! Prin campaniile desfășurate, ne dorim o schimbare în ceea ce privește obiceiurile de debarasare a deșeurilor”, este mesajul transmis de Societate.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441