930X122 MAIA

S.C. Salubritate 2000 S.A.

Campanie de informare a piteștenilor privind colectarea selectivă a deșeurilor

Începând din data de 27 octombrie, Salubritate 2000 S.A. desfășoară o acțiune de informare și de conștientizare a utilizatorilor serviciului de salubrizare cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor.

Citiți și: Salubritatea: Informare pentru piteșteni

Afișe și materiale informative, în acest sens, sunt distribuite atât utilizatorilor casnici, cât și utilizatorilor care locuiesc la bloc. Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Deșeurile reciclabile din material de tip plastic și metal se colectează în containerul GALBEN sau inscripționat corespunzător.

Citiți și: Salubritatea, atenționare pentru toți piteștenii!

Exemple de deșeuri din material de tip plastic/metal, care se pot recicla: recipiente din plastic pentru băuturi/alimente, pungi/folie curate, dopuri din plastic, ambalaje metalice (doze, dopuri, conserve etc), agrafe deteriorate, pixuri, capse, clipsuri metalice, suport pentru pixuri, doze aluminiu, ambalaje neimpregnate cu substanțe chimice, farfurii/pahare de unică folosință, capace din metal de la borcane, mape plastic, blistere/folii medicamente obișnuite (goale).

Nu se reciclează: ambalaje murdare (care nu se pot curăța), deșeuri textile, CD -uri, DVD -uri, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii, acumulatori becuri, anvelope, polistiren etc.

Înainte de colectare recipientele din plastic se clătesc cu apă rece, dacă sunt murdare!

Ambalajele care nu se pot curăța se colectează la deșeuri reziduale!

Pentru a folosi spațiul de depozitare la maximum, este recomandat să presați PET-urile și să pliați ambalajele din plastic. Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, str. Dârzu (fostă Caporal Dogaru), nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25.

RECOMANDĂRI:

– Reutilizați recipientele din plastic, fără risc asupra sănătății dumneavoastră!

– Reutilizați pungile din plastic!

– Schimbați–vă obiceiul de a consuma lichide sau hrană în recipiente de unică folosință!

„Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii. Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!”, este mesajul Societății.

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Sorin spune:

    nu mai puneti cuburile la distante mari puneti le la indemana nu le mai ascundeti in spatele blocurilor la 300 m ci in drumul locatarilor pleci la piata pleci la statie iei o punga cu plastic si o arunci mai mergi undeva mai iei o punga cu sticle intodeauna avem un drum undeva si nu lasam sa se adune totul la gramada in aceeasi punga ,nu se recicleaza ca sunt prea putine zone de recoltat gunoiul si prea departe.

SMART KIDS 570×90