New Profesional Consult 930 x 122

prognoza meteo

Când scăpăm de iarna care a pus stăpânire pe aprilie

Deși suntem în luna aprilie, iarna a pus parcă stăpânire pe țara noastră. Temperaturile au scăzut sub cele normale pentru această perioadă, iar în unele zone chiar a nins.

Citiți și: Vremea în următoarele săptămâni. Ce ne așteaptă în luna iulie

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o prognoză meteo pentru perioada 18 aprilie-16 mai 2022. Conform acesteia, deși vremea se va menține la fel de rece în această săptămână, de săptămâna viitoare se va încălzi. Se vor înregistra temperaturi chiar mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022

Citiți și: Vremea în iunie: Va fi cald și va ploua

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, mai ales în nord-vest și la munte. Excepție va face sud-vestul și sud-estul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice, la munte și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de sud și de sud-vest a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și la munte, dar mai ales în cele sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toată țara.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache