Donaris 930 x 122

prognoza meteo

  Când va ninge în România. Strat de zăpadă și viscol!

  Directorul Administrației Naționale de Meteorologie – Elena Mateescu, a anunțat când ar putea apărea zăpada la noi în țară.

  Citiți și: Val de aer rece peste România!

  Aceasta a vorbit despre posibilitatea ca furtuna arctică să ajungă în România, dar și despre șansele de apariție a zăpezii în țara noastră în perioada următoare.

  „În ultimele zile ale acestui an, dar și în debutul anului 2023, vremea va fi deosebit de caldă. Valorile maxime, în următoarele zile, se vor situa între 6…14 grade.

  Citiți și: Avertizare generală! Iarna își intră în drepturi. Ninsori și viscol!

  Chiar și în noaptea de Revelion vom avea temperaturi minime pozitive, cu cele mai ridicate valori în partea de vest a țării, până la 6-7 grade. În restul regiunilor, valori între 0-5 grade. Inclusiv în Capitală valorile vor fi pozitive, între 2-4 grade.

  Am avut cea mai călduroasă zi de 25 decembrie, cel puțin pentru Capitală, din istoria măsurătorilor meteorologice. Până în jurul datei de 10 ianuarie temperaturile rămân ridicate.

  Începând din a doua parte a iernii, cam de pe 16 ianuarie, am putea avea și intervale în care să apară fenomenele specifice iernii: strat de zăpadă și în zone mai joase de relief și viscol”, a explicat Elena Mateescu la România TV.

  Potrivit meteorologului, furtuna arctică ce a făcut ravagii în Statele Unite are șanse minime să ne afecteze.

  „Masa de aer polar în zona respectivă asociată cu gradul de umezeală au determinat geneza şi modul de manifestare a ciclonului care afectează acum această parte a globului.

  Europa traversează, însă, o perioadă cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru că masa de aer de origine tropicală rămâne pe un blocaj anticiclonic de interes la latitudini mai coborâte şi cu siguranţă afectează inclusiv partea de sud-est, zona în care ne aflăm şi noi”, a explicat meteorologul Elena Mateescu.

  Foto descriptiv: Cancan

  555 pe 222 COSTACHE

  Comentarii

  Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

  New Profesional Consult 570×90