New Profesional Consult 930 x 122

prognoza meteo

Când vin ninsorile în România

România va trece printr-o iarnă relativ obișnuită, cu temperaturi ușor peste valorile medii înregistrate în ultimii ani, dar meteorologii consideră că vremea va fi urâtă, iar zilele însorite vor fi foarte rare.

Citiți și: În sfârșit! Vestea mult așteptată a venit de la meteorologi!

Prognozele meteorologice pe termen mediu, realizate de două mari institute europene, arată că iarna 2022 -2023 va fi cu puțină zăpadă. Dacă și temperaturile vor fi ridicate, ca anul trecut, consumul de energie va fi mai mic decât în iernile normale.

Prognozele care anunță o iarnă blândă în România au fost realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit.

Citiți și: ANM a schimbat total prognoza! Fenomenele extreme lovesc fără milă

În țara noastră, există condiții pentru a se înregistra ninsori din ianuarie până în aprilie, dar cu slabe șanse în noiembrie și decembrie.

Astfel, în lunile noiembrie și decembrie, temperaturile vor fi cu un grad și jumătate mai ridicate decât media valorilor perioadei, dar fluctuațiile de temperatură vor face acest lucru insesizabil pentru oameni.

În luna decembrie, țara noastră va avea o temperatură medie care va oscila între 3,8°C și -2,6°C .

În ultime două luni ale anului, ninsorile sunt semnalate doar la munte și pe alocuri în regiunile deluroase, unde însă nu se va depune strat de zăpadă.

Vremea în ianuarie 2023 – zilele cu ploaie și ninsoare

Specialiștii atrag atenția că lipsa soarelui reprezintă un risc pentru sănătate, în special pentru persoanele meteo-sensibile. Cerul va fi tot timpul acoperit de nori, iar perioadele în care va fi senin vor fi destul de rare. În luna ianuarie, în România ne mai putem aștepta și la aproximativ 4 zile de ploaie în luna ianuarie și în jur de 8 zile de ninsoare.

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90