930×122 CAPRA 5

medii elevi

Când vor fi încheiate mediile elevilor

Când vor fi încheiate mediile elevilor.

Ministerul Educaţiei a decis, marţi seară, prelungirea perioadei în care se pot încheia mediile elevilor din clasele a XII-a, XIII-a şi de la seral.

Mai exact, situaţia școlară trebuie finalizată până în 9 iunie, nu până în 2 iunie cum era până acum.

Totodată, și perioada de înscriere pentru Bacalaureat se prelungește până pe 9 iunie.

Potrivit Observatornews.ro, calendarul examenului rămâne încă neschimbat.

„A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.339/2023 pentru completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului şcolar 2022 – 2023, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, situaţia şcolară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023”, a anunțat, marţi seară, Ministerul Educaţiei.

Examenul de bacalaureat este programat să înceapă luni – 12 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

În ceea ce privește Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a, examenul este programată în 19 şi 21 iunie.

Profesorii sunt nemulțumiți de negocierile cu Guvernul și continuă greva pe perioadă nedeterminată.

În acest moment, mii de profesori au ieșit în stradă la Pitești. Subiectul pe larg, AICI: Video! Protest amplu în Pitești: „Nu cedăm!”

Foto descriptiv

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90