EcoMoto 930×122

prognoza meteo

Cât de frig va fi de Crăciun și unde va ninge

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, iar prognoza meteo se pare că s-a schimbat.

Citiți și: În sfârșit! Vestea mult așteptată a venit de la meteorologi!

Meteorologii anunță că prognozele privind căderile de zăpadă pentru iarna 2022/2023 indică o creștere a potențialului de ninsori pe toate continentele.

În ceea ce privește țara noastră, ANM a anunțat care sunt zonele din România în care va ninge de Crăciun şi Revelion.

Citiți și: ANM a schimbat total prognoza! Fenomenele extreme lovesc fără milă

„O vreme în general apropiată de normalul termic al intervalului 28 noiembrie-26 decembrie și dacă vorbim în special pentru prima jumătate a lunii decembrie datele arată la acest moment o schimbare în evoluție a condițiilor din punct de vedere termic și pluviometric, mai ales în primele zile din decembrie când este posibil să consemnăm valori de temperaturi mai coborâte decât cele specifice perioadei, cu abateri termice negative mai accentuate în special în partea de est, dar și în zonele de munte”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

„Vorbim de abateri termice mai mari de -2, -2,5 grade Celsius. Caracterul deficitar al precipitațiilor rămâne de interes, cele mai mari abateri fiind de așteptat în partea de vest, centru și în zona de munte.

Și pentru că am menționat intervalul 19 decembrie-26 decembrie iată, deși suntem încă destul de departe, mediile valorilor de temperaturi în această săptămână caracterizează o vreme apropiată de normalul termic.

Rămâne de interes în continuare vremea, posibil ușor mai rece în partea de nord-est a țării și cantități de precipitații apropiate de normal”, a mai spus directorul general al ANM.

Sursă foto principal: alba24.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90