New Profesional Consult 930 x 122

centrale pe gaz

CE LOVITURĂ! CENTRALELE INDIVIDUALE PE GAZE AR PUTEA FI INTERZISE

Ce lovitură! Centralele individuale pe gaze ar putea fi interzise. Centralele individuale pe gaze ar putea fi interzise, nu numai în România, ci în întreaga Uniune Europeană, informează stiri.tvr.ro. 

Citiți și: Se schimbă tot! Permis de conducere de la 17 ani în România

Experții europeni propun interzicerea montării de noi centrale termice pe gaz începând din anul 2030. Propunerea a venit ca o soluție pentru reducerea emisiilor de carbon.

„Dacă reabilităm termic clădirile, să le facem mai eficiente, şi dacă exploatăm sistemele publice de termoficare vom avea emisii mai mici de carbon, deci va fi mai bine pentru climă. Vom avea emisii locale mai scăzute, pentru că atunci vom putea să eliminăm centralele pe gaz din oraşe.

Citiți și: Actele care se schimbă în România. Anunț important pentru toți românii

Şi vom avea costuri mai mici pentru că este mai ieftin să folosim căldura care se pierde sau căldura din reţeaua de termoficare decât să avem sute de mii de centrale individuale pe gaz, care trebuie alimentate şi întreţinute”, precizează Brian Vad Mathiesen, expert în energie al Comisiei Europene, coordonatorul proiectului, citat de stiri.tvr.ro.

Olanda a anunțat deja că interzice instalarea centralelor pe gaz în clădirile noi, excepție făcând zonele în care nu există alte resurse. În România au existat inițiative de a le impune propietarilor care au centrale de apartament o taxă de poluare, inițiative care nu au fost puse în aplicare.

Mai multe amănunte despre posibilitatea de interzicere a centralelor individuale pe gaze, AICI. (Sursă: stiri.tvr.ro, Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90