Donaris 930 x 122

centrale pe gaz

CE LOVITURĂ! CENTRALELE INDIVIDUALE PE GAZE AR PUTEA FI INTERZISE

Ce lovitură! Centralele individuale pe gaze ar putea fi interzise. Centralele individuale pe gaze ar putea fi interzise, nu numai în România, ci în întreaga Uniune Europeană, informează stiri.tvr.ro. 

Citiți și: Pur și Simplu Verde organizează un concurs pentru adolescenți privind implicarea lor în viitorul orașelor

Experții europeni propun interzicerea montării de noi centrale termice pe gaz începând din anul 2030. Propunerea a venit ca o soluție pentru reducerea emisiilor de carbon.

„Dacă reabilităm termic clădirile, să le facem mai eficiente, şi dacă exploatăm sistemele publice de termoficare vom avea emisii mai mici de carbon, deci va fi mai bine pentru climă. Vom avea emisii locale mai scăzute, pentru că atunci vom putea să eliminăm centralele pe gaz din oraşe.

Citiți și: A FOST ADOPTAT PROIECTUL DE DEZVOLTARE CARE VA MĂRI TARIFELE LA APĂ PENTRU PITEȘTENI

Şi vom avea costuri mai mici pentru că este mai ieftin să folosim căldura care se pierde sau căldura din reţeaua de termoficare decât să avem sute de mii de centrale individuale pe gaz, care trebuie alimentate şi întreţinute”, precizează Brian Vad Mathiesen, expert în energie al Comisiei Europene, coordonatorul proiectului, citat de stiri.tvr.ro.

Olanda a anunțat deja că interzice instalarea centralelor pe gaz în clădirile noi, excepție făcând zonele în care nu există alte resurse. În România au existat inițiative de a le impune propietarilor care au centrale de apartament o taxă de poluare, inițiative care nu au fost puse în aplicare.

Mai multe amănunte despre posibilitatea de interzicere a centralelor individuale pe gaze, AICI. (Sursă: stiri.tvr.ro, Foto: descriptiv)

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441