Donaris 930 x 122

autostrada

Ce se întâmplă cu autostrada Pitești – Sibiu

Ce se întâmplă cu autostrada Pitești – Sibiu

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu s-a declarat surprins în mod plăcut de activitatea constructorului de pe secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1).

Potrivit lui, pe această secțiune s-a ajuns la un grad de execuție de peste 40%.

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

„Se lucrează – și recunosc că pentru mine este o surpriză plăcută – se lucrează foarte bine pe tronsonul 5, Pitești – Curtea de Argeș.

Am fost recent.

Am venit cu mașina de la Timișoara. După Vâlcea, am fost deviat să merg pe varianta Curtea de Argeș.

Drumul național merge paralel cu această autostradă.

Să știți că este undeva în acest moment la peste 40%, ceea ce pentru mine este o surpriză plăcută modul în care s-au dus”, a transmis ministrul Transporturilor într-o conferință de presă.

Ce se întâmplă cu autostrada Pitești – Sibiu

Secțiunea 5 reprezintă unul dintre capetele autostrăzii Sibiu – Pitești, are o lungime de 30,35 km, iar traseul începe în zona localității Curtea de Argeș și continuă paralel cu râul Argeș, pe teritoriul localităților Curtea de Argeș, Băiculești, Merișani, Mălureni, Budeasa, Bascov și Pitești, până la actuala centură a Municipiului Pitești.

Contractul pentru proiectarea și execuția celor 30,35 kilometri ai secțiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost atribuit Astaldi/WeBuild, pentru suma de 1,71 de miliarde de lei fără TVA.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Până în prezent, a fost inaugurată secțiunea 1 Sibiu – Boița.

FOTO: Autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 5 (sursa: Youtube RăducuPDrum)

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90