NOR CURIER 930X122

adaptoare de călătorie

Ce trebuie să știți despre adaptoarele de călătorie

Călătoriți pentru prima dată? Plecați într-un loc nou și nu știți nimic despre prize, cum vă veți ține telefonul încărcat sau părul îndreptat? Iată un ghid complet despre tot ce înseamnă adaptoare de călătorie.

Citiți și: 5 avantaje pe care ți le aduce o ladă frigorifică

Am nevoie de un adaptor de călătorie?

Dacă călătoriți departe de țara sau de regiunea dvs. de origine, atunci sunt șanse ca da, să aveți nevoie.

Prizele de curent au forme diferite în diferite părți ale lumii și este posibil să aveți nevoie de un adaptor pentru a converti forma prizelor de curent de acasă la forma prizelor din regiunea lumii în care călătoriți.

Citiți și: Adidașii perfecți de primăvară pentru toate activitățile

Un adaptor universal care vă permite să schimbați pinii este o investiție excelentă pentru orice călător pasionat, iar odată cu trecerea la mai multe opțiuni de încărcare prin USB în întreaga lume, găsirea unui adaptor cu un slot pentru acestea este o achiziție și mai bună.

Aveți nevoie de un convertor de tensiune pentru călătoria dumneavoastră?

Tensiunea este o măsură a forței electrice și variază de la o regiune la alta în întreaga lume, așa că va depinde de regiunea din care provin dispozitivele electrice și în ce regiune intenționați să le folosiți.

Dacă tensiunea din țara dumneavoastră de origine este aproximativ aceeași cu cea din țara în care veți călători, atunci nu veți avea nevoie de unul. Multe dispozitive electrice moderne sunt construite pentru a putea gestiona prize cu o gamă de volți diferiți.

Ar trebui să verificați capacitatea de tensiune tipărită în manualul (sau chiar uneori pe) elementul a ceea ce intenționați să conectați la sursa de alimentare. Dacă spune 100-240V (și, eventual, 50/60 Hz), atunci îl puteți utiliza oriunde în lume și este posibil să aveți nevoie doar de un adaptor pentru prize.

Cele mai multe bunuri electrice vor accepta între 110-240 de volți și pot avea uneori un comutator pentru a trece de la unul la altul.

Dacă conectați un aparat care necesită o tensiune mai mare pentru a funcționa (de exemplu, un încărcător de aparat foto australian de 240 de volți) la o priză din SUA (110 volți), veți constata că este posibil să dureze mai mult timp pentru a se încărca. Acest lucru nu ar trebui, în general, să deterioreze ceea ce conectați la perete și veți avea nevoie doar de adaptorul de călătorie pentru a vă încărca.

Totuși, dacă aveți un aparat din SUA sau Canada, de exemplu, care nu poate suporta decât 120 de volți și îl conectați la o priza europeană, australiană sau neozeelandeză (care produce 220-240 de volți), s-ar putea ca aparatul să se deterioreze sau să „explodeze”. Acest lucru se întâmplă adesea cu uscătoarele de păr și aparatele de îndreptat părul. În acest caz, va trebui să cumpărați un convertor de tensiune care să însoțească adaptorul de priză.

Alternativ, puteți cumpăra orice aparat de care aveți nevoie atunci când ajungeți în țara în care călătoriți, dacă bugetul vă permite acest lucru sau dacă veți petrece o perioadă mai lungă de timp acolo.

America de Nord

Tensiunea oficială pentru SUA și Canada este de 120 de volți, majoritatea bunurilor electrice funcționând la aproximativ 110 volți. Întreaga Americă de Nord funcționează cu o priză nord-americană cu 2 prize cu 2 pini, cu un al treilea pin rotund opțional.

Dacă călătoriți în America de Nord, veți avea nevoie de un adaptor de priză nord-americană.

Dacă aparatele dvs. electrocasnice funcționează la o tensiune mai mare decât cea de 110 volți disponibilă în America de Nord, este posibil ca acestea să dureze mai mult timp pentru a se încărca, iar uscătoarele de păr să dureze mai mult pentru a se încălzi și să fie mai puțin puternice.

Brazilia, Mexic (și cea mai mare parte a Americii Centrale), Japonia, unele părți din Egipt, Thailanda și Peru folosesc, de asemenea, acest tip de adaptor de curent.

Regatul Unit și Irlanda

Tensiunea oficială pentru Regatul Unit și Irlanda (și pentru restul Europei) este de 230 de volți, majoritatea produselor electrice funcționând în jurul valorii de 220 – 240 de volți.

Toată Europa funcționează cu aceleași prize cu 2 pini rotunzi, cu excepția Marii Britanii și Irlandei, care funcționează cu propriile prize cu 3 pini plați și dreptunghiulari.

Dacă călătoriți în Regatul Unit sau în Irlanda (inclusiv în Londra), veți avea nevoie de un adaptor de priză pentru Marea Britanie și Irlanda.

Europa

Tensiunea oficială pentru restul Europei (inclusiv pentru Marea Britanie) este de 230 de volți, dar majoritatea produselor electrice funcționează în jurul valorii de 220 – 240 de volți.

Toată Europa funcționează cu aceleași prize cu 2 pini rotunde (cu excepția Marii Britanii, care funcționează cu propriile prize unice cu 3 pini).

Dacă traversați Marea Britanie (inclusiv Londra) în drum spre restul Europei, veți avea nevoie de un adaptor de priză britanic pentru perioada petrecută acolo, precum și de un adaptor de priză european pentru restul turului.

Argentina, Maroc, Thailanda, China și Egipt folosesc, de asemenea, prize europene cu 2 pini.

Australia și Noua Zeelandă

Tensiunea oficială pentru Australia și Noua Zeelandă este de 240 de volți, majoritatea produselor electrice funcționând în jurul valorii de 220 – 240 de volți.

Atât Australia, cât și Noua Zeelandă funcționează cu aceeași priză cu 3 pini.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90