930 x122 grota rece

vaccinare anti-covid copii

Se pregătește imunizarea copiilor, cea mai sensibilă etapă a campaniei de vaccinare

Autoritățile din România pregătesc terenul pentru cea mai sensibilă etapă din campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. Este vorba despre vaccinarea minorilor.

Citiți și: Astăzi a început vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a declarat că se așteaptă aprobarea în Uniunea Europeană a vaccinului Pfizer pentru minori cu vârste mai mari sau egale cu 12 ani.

Vaccinarea minorilor se va face în baza unui acord al părinților, potrivit alephnews.ro, care îl citează pe Alexandru Rafila.

„După ce se constată ca sunt concludente din punct de vedere al eficacității, atunci vaccinul poate fi administrat fără niciun fel de problemă la copii. Discutăm despre minori. Părinții lor trebuie să fie convinși de utilitatea vaccinarii. Aprobarea pentru vaccinare aparține părintelui”, a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Prima țară care a autorizat deja vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și ani este Canada.

Cel mai mare beneficiu, dincolo de protecția oferită de vaccin, este reducerea exponențială a riscului de transmitere a noului coronavirus în spații colective cum ar fi școlile, grădinițele sau locurile de joacă.

Întrebați de ePitești, mai mulți piteșteni sunt de părere că explozia de cazuri, numărul mare de îmbolnăviri pleacă mai cu seamă din școli. Este binecunoscut faptul că, și înainte de apariția noului virus, gripele comune, răcelile și alte boli se transmiteau (și se transmit) de la copii către alți copii și apoi la părinți sau bunici.

În cazul noului coronavirus, situația este cu atât mai perfidă cu cât simptomele la copii sunt în majoritatea cazurilor inexistente sau foarte slabe.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90