930 x122 grota rece

7B

Ceartă în CL Pitești pentru o stație PUBLITRANS! Discuții interminabile!

Update, 16 februarie, ora 16:14

Proiectul privind schimbarea traseului autobuzelor 7 și 7B în Pitești a creat numeroase discuții în contradictoriu în ședința lunară a Consiliului Local Pitești de astăzi, 16 februarie.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Într-un final, după o lungă dezbatere, proiectul a picat la vot.

Toate discuțiile legate de acest subiect, AICI ⬇️

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Știrea inițială, 10 februarie, ora 15:02 – Pitești. O stație de autobuz Publitrans naște controverse

Se propune schimbarea traseului autobuzelor 7 și 7B în Pitești.

Un proiect privind prelungirea traseului autobuzelor 7 și 7B la gară și înapoi, pe vechiul traseu, se află pe ordinea de zi a ședinței din această lună a Consiliului Local Pitești. Proiectul este inițiat de mai mulți consilieri locali PNL.

În prezent, stația de capăt de linie a autobuzelor 7 și 7B se află la Comisariat, deoarece a fost mutată temporar pentru a permite efectuarea unor lucrări de modernizare a transportului public local de călători din Municipiul Pitești.

„În data de 30 septembrie 2022 ar fi trebuit să se finalizeze proiectul de realizare a punctelor de transfer pentru integrarea operațională a transportului public urban și periurban. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat, ba chiar contractul a fost prelungit până în luna octombrie 2023.

Din luna martie a anului 2022, o parte dintre piteștenii care locuiesc în zona Gheorghe Doja nu au mijloc de transport în comun. Stația de capăt de linie a autobuzelor 7 și 7B a fost „mutată temporar” în stația „Comisariat”, pentru a fi montate stațiile de încărcare și a fi amenajată zona corespunzător.

Practic, și în acest an, piteștenii se vor confrunta cu această problemă, pentru că lucrarea e departe de finalizare. Oamenii sunt extrem de nemulțumiți, pentru că vorbim despre o zonă extrem de circulată. Studenții au nevoie de un mijloc de transport cu care să ajungă la facultate.”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul naște însă contradicții în Consiliul Local.

Două societăți din subordinea Primăriei Pitești au dat aviz negativ acestui proiect. Societatea Publitrans 2000 S.A și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești au transmis că în acest moment nu este oportună această modificare.

Printre motivele invocate de acestea se numără: majorarea costurilor lunare, afectarea fluenței traficului și creșterea timpului de așteptare.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Baciu Iulian spune:

    De ce nu se încearcă a se devia tur-retur, aceste 2 linii sau nu doar acestea și pe artera de circulație FOSTA CLĂDIRE IRE-PASAJ MAGNOLIA-SPITALUL BĂLCESCU-CLĂDIREA ITM PITESTI-GAVANA, în asa fel, locuitorii vor avea un mijloc de transport și de pe partea opusa orașului spre cartiere iar actuala artera se va mai decongestiona puțin, nu de puține ori sunt în stație sau pe actualul traseu 2-3-4 autobuze la rand…

  • Ionut spune:

    Circul local condus de marele scamator Gentea

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90