Donaris 930 x 122

Arges

CENTRU DE INTERVENŢIE RAPIDĂ ÎN CAZ DE INUNDAŢII ÎN ARGEŞ

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea (ABAAV) a anunţat astăzi încheierea proiectului „WATMAN”, un proiect „mamut” care a vizat introducerea unui sistem informaţional pentru managementul integrat al apelor.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Scopul principal al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de siguranţă cu privire la exploatarea acumulărilor de apă şi îmbunătăţirea timpului de reacție la inundaţii.

În cadrul acestui proiect la nivelul ABAAV au fost realizate un centru de coordonare, 7 staţii de monitorizare zonale, 21 de staţii automatizate cu senzori de monitorizare a barajelor, 15 staţii automatizate cu instrumente de măsurare a precipitaţiilor lichide şi solide şi a afluenţilor, 5 staţii automatizate cu senzori pentru măsurarea debitelor la folosinţele de apă, 13 staţii automatizate cu senzori pentru măsurarea debitelor pe derivaţii, 3 staţii automatizate cu senzori pentru monitorizarea calităţii apei şi două centre de intervenţie rapidă în cazul situaţiilor de urgenţă (dintre care unul în judeţul Argeş).

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Valoarea totală a produselor, serviciilor şi lucrărilor se ridică la peste 275.647.000 de lei, fără TVA, din care valoarea părţii de proiect care s-a implementat în zona de administrare a ABAAV este de aproape 45.542.000 de lei. În etapa a doua a proiectului vor fi introduse sisteme de alarmare a populaţiei în aval de baraje.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3