930×122 CAPRA 5

centrul cultural pitești

Centrul Cultural Pitești – Gazda evenimentelor Culturale-Educative

Centrul Cultural Pitești – Gazda evenimentelor Culturale-Educative

Citiți și: Câștigătorii unui important concurs și-au primit azi premiile

În perioada 27 – 29 noiembrie 2023, Centrul Cultural Pitești organizează o serie de evenimente culturale – educative și de dezvoltare personală. Acestea sunt disponibile atât online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial, cât și în limita locurilor disponibile la fața locului.

„Noutăți editoriale la Târgul de carte „Gaudeamus” – București 2023”

Primul eveniment, „Noutăți editoriale la Târgul de carte „Gaudeamus” – București 2023”, va avea loc luni, 27 noiembrie, de la ora 13.00.

Citiți și: Simfonia Lalelelor: Spectacolul continuă! Concert extraordinar acum, în Luncă

Coordonat de Maria Mona Vâlceanu, acesta promite o discuție captivantă despre cele mai recente apariții editoriale.

„Cartea care mi-a marcat viața”

O dezbatere pe tema „Cartea care mi-a marcat viața” se va desfășura în aceeași zi, de la ora 15.00. Dezabaterea va fi sub coordonarea Ancăi Daniela Lovin. Aceasta va explora impactul cărților în dezvoltarea personală.

„Relația spirituală om – animal”

Dialogul despre „Relația spirituală om – animal”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore cu invitată pe Andra Arsene, va avea loc tot luni, de la ora 16.00. Abordând tema relației dintre oameni și animale dintr-o perspectivă spirituală.

„Istoria culturală a tușului de ochi”

Marin Toma va prezenta luni, de la ora 20.00, o prelegere despre „Istoria culturală a tușului de ochi”, explorând impactul cultural al acestui produs cosmetic de-a lungul istoriei.

„Scumpa țară românească”

Marți, 28 noiembrie, de la ora 11.00, Simona Vasilescu va coordona dezbaterea „Scumpa țară românească”. O celebrare a Zilei Naționale a României cu participarea elevilor și profesorilor de la Școala gimnazială nr. 1 Micești.

„Adolescentul remarcabil”

Dezbaterea cu tema „Adolescentul remarcabil”, coordonată de George Badea și cu participarea elevei Alexandra Niculae, va avea loc marți, de la ora 15.00, discutând despre caracteristicile adolescenților remarcabili.

„Poezia, creația ritmică a sublimului în versuri”

Marți, de la ora 16.00, Silvia Giurgiu va găzdui un dialog pe tema „Poezia, creația ritmică a sublimului în versuri”, cu participarea poetului Alin Cucuruzan.

„Dimitrie Cantemir (1673-1723), voievod și savant”

Lucian Costache va susține o prelegere miercuri, 29 noiembrie, de la ora 11.00, pe tema „Dimitrie Cantemir (1673-1723), voievod și savant”. Explorând viața și opera acestui important personaj istoric.

„Ușa, portal către un spațiu de destinație”

Miercuri, de la ora 13.00, Sorin Dinu va vorbi despre „Ușa, portal către un spațiu de destinație” în cadrul proiectului „Călătorie în Științe Neconvenționale – Feng Shui”.

„Medalion Cultural cu Stelian Necșoi”

De asemenea, miercuri, de la ora 17.00, Stelian Necșoi va organiza proiectul „Medalion Cultural cu Stelian Necșoi”. Îl va avea invitat pe folkistul Doru Drăghici.

Centrul Cultural Pitești se afirmă ca un pol important al activităților culturale și educative din regiune, oferind publicului o gamă variată de evenimente care stimulează gândirea, creativitatea și dezvoltarea personală.

Centrul Cultural Pitești – Gazda evenimentelor Culturale-Educative

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90