Donaris 930 x 122

centrul cultural pitești

Centrul Cultural Pitești organizează noi evenimente

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2022, noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Citiți și: Petrecerea continuă! Show de senzație în Lunca Argeșului

Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, luni, 31 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Ferestre”

Lectură din propriile creații cu tema „Ferestre”, în cadrul proiectului sub genericul „Suflet pe rime și nuanțe”, coordonat de poeta și artistul plastic Loreta Din, marți, 1 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Îmi doresc, de această dată, să deschidem împreună ferestrele sufletelor noastre către iubire, speranță și lumină, cu arta și versurile mele. În fiecare dintre noi există o fereastră deschisă pentru marea iubire!”, spune Loreta Din.

Citiți și: Ultimele evenimente din luna martie la Centrul cultural Pitești

„Mâna chirurgului este prelungirea minții conectată la Dumnezeu”

Dialogul cu tema „Mâna chirurgului este prelungirea minții conectată la Dumnezeu”, în cadrul proiectului „La Vama Vremii”, coordonat de publicistul și scriitorul Nicolae Badiu, avându-l invitat pe dr. Marin Georgescu, eveniment care se va desfășura miercuri, 2 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dezbaterea cu tema „Literatura pentru copii, trecut, prezent și viitor”, în cadrul proiectului “Personalități culturale piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, având-o invitată pe scriitoarea și profesoara de limba și literatura franceză Letiția Florina Brătulescu, joi, 3 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Am invitat-o pe doamna Letiția Florina Brătulescu, mai cunoscută ca profesoară de franceză la Colegiul Național <I.C. Brătianu> și fost inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Argeș, în calitate de autoare de literatură pentru copii. Anterior, doamna Brătulescu a publicat cărți de specialitate (are un doctorat în literatura franceză, despre Emile Zola), dar, în ultimii ani, a scris 5 cărți de proză pentru copii. Vom prezenta cele mai recente volume de povestiri: <Pisicuțele istețe> și <Motanul și Izvorul Fermecat>, dar vom vorbi și despre celelalte. Trebuie știut că dintre toate genurile literare a scrie pentru copii, pe înțelesul lor, este cel mai greu”, subliniază scriitorul Jean Dumitrașcu.

“Mozaic Cromatic Autumnal”

Recital muzical sub genericul “Mozaic Cromatic Autumnal”, susținut de Trupa “Andrei&Adrian Tase,” vineri, 4 noiembrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Vom interpreta piese din repertoriul internațional și românesc, dar și compoziții proprii, alese special pentru recitalul nostru din luna noiembrie”, informează Andrei și Adrian Tase.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3