New Profesional Consult 930 x 122

cimitir

Cimitir de LUX în Pitești!

Cimitir de LUX în Pitești!

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Nu există nimic sigur în viața unui om cu excepția faptului că trebuie să moară, spunea Eschil. La fel de sigur este și faptul că, în fața morții toți suntem egali.

Cu toate acestea, există și oameni care își fac odihna veșnică într-un loc mai altfel, mai pretențios decât restul.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Astfel, mai nou, au apărut cimitirele de lux, unde în loc de morminte găsim căsuțe cu geam de termopan, acoperiș și chiar cu perdele la fereastră.

Un astfel de ”cimitir rezistențial” există și în apropierea orașului Pitești.

Jurnalista Cristina Stănciulescu a povestit, într-o postare pe pagina sa de pe Facebook, despre cimitirul de lux aflat înainte de intrarea în municipiu.

Dacă intri pe strada de dinainte de a intra in Pitești venind dinspre Bascov și mergi, mergi, mergi, vei ajunge la o pădure superbă la marginea căreia se află un cimitir care m-a lăsat cu gura căscată și cu multe întrebări legate de viața de apoi…

Cavourile nu sunt chiar cavouri, așa cum le știm, ci mici căsuțe cu perdele la ferestre (unele), cu uși de termopan, cu geamuri și acoperiș, cu aerisire și tot ce trebuie pentru ca mortul să se simtă bine, bănuiesc.

„Viluțele sunt cam la fel, e clar că e un trend”

Căsuțele sunt aliniate pe alei, sunt îngrijite, zugrăvite, de Înviere, am aflat, oamenii se adună în fața căsuțelor, mai ciocnesc un ou, mai beau un vin, mai vorbesc despre răposat, sper că nu și cu el, deși nu am garanția…

Viluțele sunt cam la fel, e clar că e un trend și că nimeni nu vrea să epateze cu decorațiuni în plus sau mai scumpe unele decât altele. Sigur e că cimitirul rezidențial este cam lugrubru, și nu știi dacă să râzi, sau să-ți faci cruce, să te rogi pentru sufletele celor adormiți sau să-i invidiezi că au căsuța lângă o așa pădure…

Sursă foto: Facebook Cristina Stanciulescu

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90