930 x122 grota rece

cutremur România

Cinci cutremure în România, la câteva minute după seismul catastrofal din Turcia!

În această dimineață, un cutremur puternic a zguduit România.

Citiți și: Cutremur în această dimineață. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

A fost vorba despre un seism cu magnitudinea 4,5 pe Richter, produs în județul Buzău, în zona seismică Vrancea, fiind urmat de patru replici cu magnitudini mai mici. Subiectul pe larg, AICI: Cutremur puternic în România!

Cutremurul din România s-a produs la 9 minute de cutremurul din Turcia.

Luni, la primele ore ale dimineții (la ora locală – 4 a.m), un seism cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter s-a produs în Turcia, fiind urmat de peste 40 de replici.

Impactul a fost devastator: peste 500 de oameni și-au pierdut viața, în Turcia și Siria, în urma seismului și este de așteptat ca numărul victimelor să crească, relatează BBC.

Cutremurul s-a produs la 23 de kilometri est de Nurdagi, provincia Gaziantep, la o adâncime de 24,1 kilometri, a anunțat Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS).

Nurdagi este situat de-a lungul frontierei dintre Turcia-Siria, iar cutremurul a fost resimțit în mai multe țări din regiune, inclusiv în Liban.

Acum, întrebarea de pe buzele tuturor este dacă există vreo legătură între cutremurul puternic din Turcia și seismul din Romania.

„Este o coincidență. Cutremurul din România, dar și cel din Turcia au fost de suprafață, dar nu s-a pus în evidență o legătură între acestea, până în prezent”, a declarat Directorul INFP, Constantin Ionescu, la Digi24.

Foto descriptiv: substantial.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90