caniculă

Cod portocaliu în Argeș. Temperaturi de foc și vijelii puternice

Administrația Națională de meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de vreme extremă.

Citiți și: Cod portocaliu de ploi în Argeș!

Pentru intervalul 31 iulie, ora 13:00 – 31 iulie, ora 23:00, meteorologii au emis un cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale pentru zece județe: Argeș, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea.

Citiți și: Val de căldură africană în Argeş

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în jumătatea nordică a Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30…50 l/mp.

Duminică (1 august), vom avea cod portocaliu de caniculă în aproape jumătate de țară.

În Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

Conform meteorologilor, în sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare.

Foto descriptiv: economica.net

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441