930 x122 grota rece

politie

Codul Rutier, modificat! Ce pățesc șoferii care circulă prea încet!

Codul Rutier a primit recent mai multe modificări.

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Una dintre cele mai importante se referă la introducerea unei sancțiuni cu amendă și pentru șoferii care merg prea încet, sub limita minimă admisă, pe un sector de drum, punând astfel în pericol siguranța traficului, anunță Newsweek.ro.

Până acum, doar șoferii care depășeau limita maximă de viteză pe un sector de drum din România puteau fi sancționați cu amendă sau cu amendă și reținerea permisului de conducere, în funcție de viteza înregistrată de aparatul radar. Conform modificărilor aduse Codului Rutier, însă, și șoferii care merg prea încet, sub limita minimă admisă, pot fi sancționați.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Amenda pentru nerespectarea vitezei minime pe un sector de drum este de 2-3 puncte, respectiv între 290 de lei și 435 de lei, având în vedere că valoarea punctului de amendă este de 145 de lei.

De exemplu, un șofer poate fi sancționat pentru că merge prea încet, punând în pericol traficul, dacă rulează cu sub 50 km/h pe autostradă sau dacă „ține” traficul pe o șosea.

Foto: Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

13 comentarii

  • Radu spune:

    Interesant! Dar la noi vor “tine” traficul cei ce vor circula cu 50 de km/h in localitati asa cum e legal.

  • Gigi spune:

    Si daca traficul merge peste limita maxima de viteza, si tu ii „tii” mergand cu viteza legala ? Te amendeaza pe tine sau pe ei ?

  • Pischintan Mihai Marius spune:

    Ok de mult trebuia data aceasta lege

  • Alin Stefan spune:

    Ar trebui amenzi drastice pt cei care circula nejustificat pe banda a două. Ei sunt cei care incurca circulația și cauzează accidente!

  • PUIU spune:

    Cam pe unde? Pe DN2?

  • Epure Mihai spune:

    Circul regulamentar, poate puțin peste viteza maximă admisă, pe banda a doua. De ce trebuie să mă dau la o parte? În regulament nu am văzut și nu am citit, că trebuie să las banda liberă pentru toți cei care dau fleșuri! Nu am o mașină foarte puternică, dar 110-120 pe națională îi mai dau, doar câțiva km pentru că fac la stânga și tot se găsește unu să treacă de mine și să-mi frâneze în față, și doar semnalizez că fac stânga! Credeți că-i corect? Uneori te blochează și te oprește în drum, dacă ești singur nu ai nimic în mână poți să fii bătut, pentru că el sau ei sunt, băiatul sau băieții lu’ nu știu cui, și că (băi săracule) …..etc. Încă odată, este corect? De obicei am un prelungitor de cheie, așa că nu-mi este frică, e care pe care.

  • Unu' spune:

    Tot în codul rutier scrie că ai obligația de a permite depășirea care se face de obicei pe partea stângă . Cum permiți depășirea daca circuli pe banda doi , chiar daca ai viteza legala ? In plus in multe tari se circulă pe partea dreapta . Ne hrănim orgoliile cu prostii .

  • Iulia spune:

    Daca circuli cu vitera regulamentara pe banda doi,nu ai nevoie sa depasesti! Asta inseamna ca circuli cu mult peste viteza legala ! Si dupa cum stim ,soferi agresivi sint peste tot,cu fleșuri ,chiar daca se circula legal. Si ce sa vezi,intra pe prima bamda,apoi pe dreapta ca le vine rau daca circula cu 80 km/h deci ci 10 peste cea legala!

  • Iulia spune:

    Stanga ,voiam sa zic!

  • Marius J spune:

    Prințesa,cine ti a permis sa circulau,probabil ti a explicat că acea banda este pentru depășire!
    Deci,depășești si revii pe banda unu.
    Asa se face in toata lumea civilizată,indiferent de puterea mașinii .

  • Marius J spune:

    Prințesa,cine ti a permis sa circuli ,probabil ti a explicat că acea banda este pentru depășire!
    Deci,depășești si revii pe banda unu.
    Asa se face in toata lumea civilizată,indiferent de puterea mașinii .

  • Bodo spune:

    Legea asta trebuia de mult înafara nu vezi sa se circule pe autobanda cu 50 la ora vai de noi Romania

  • IARTĂ-L DOAMNE spune:

    Citește codul rutier si vezi cum se folosesc benzile de circulație poate dispar șoferii ca tine din trafic.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90