930×122 CAPRA 5

COD RUTIER

Codul Rutier s-ar putea modifica! Pedepse mult mai aspre pentru şoferi

Ministerul de Interne vrea pedepse mai mari pentru şoferii vitezomani şi indisciplinaţi. Acesta propune suspendarea permisului 120 de zile pentru şoferii care circulă pe contrasens pe autostradă, dar şi reţinerea permisului pentru 60 de zile pentru circulaţie pe banda de urgenţă.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

În prezent, șoferii care merg pe contrasens sunt sancționați cu amendă de la 870 de lei la 1.305 lei. Dacă noile propuneri în ceea ce privește modificarea codului rutier vor intra în vigoare, amenda pentru o astfel de abatere ar putea ajunge la 2.900 lei.

Citiți și: Schimbare radicală în noul Cod Rutier! Pedepse drastice!

COSMIN ANDREICA, LIDERUL SINDICATULUI ”EUROPOL”, DESPRE IMPORTANȚA MODIFICĂRII LEGISLAȚIEI RUTIERE

Într-o intervenție pentru postul Antena 3, Cosmin Andreica, liderul sindicatului ”Europol” a vorbit despre importanța modificării legislaţiei rutiere, dar și despre faptul că, parlamentarii nu au susținut niciodată astfel de inițiative.

Într-adevăr, sunt mai multe discuţii care sunt reluate, pentru că de cel puţin trei ani de zile au existat o serie de solicitări din partea Poliţiei Rutiere de a modifica legislaţia rutieră, însă nu am găsit niciodată sprijin din partea parlamentarilor, fiind vorba despre măsuri care sigur le-au apreciat ca fiind nepopulare în rândul electoratului.

Drept urmare, vedem că inclusiv în luna mai a acestui an, peste 20 de parlamentari, dintre care parlamentari şi din partidele aflate la coaliţia din guvernare, au solicitat ca aparatele radar să fie instalate doar pe autospeciale inscripţionate şi să fie amplasate în loc vizibil. În cazul în care nu sunt amplasate în loc vizibil, toţi parlamentarii au propus ca instanţa să constate nulitatea absolută a contravenţiilor aplicate de poliţiştii rutieri.” a afirmat liderul sindicatului ”Europol”, Cosmin Andreica.

ȘOFERII SURPRINȘI ÎN TRAFIC NU POT FI SANCȚIONAȚI

Foarte mulți șoferi care au circulat pe contrasens pe autostradă au fost surprinși în ultima perioadă de colegii lor din trafic cu ajutorul camerelor de bord montate pe autoturisme, iar imaginile au apărut ulterior în spațiul public.

În momentul de faţă, pe baza legislaţiei existente, nu pot fi folosite (n.r. imaginile surprinse în trafic) de către poliţiştii rutieri pentru a aplica sancţiuni contravenţionale. Codul Rutier prevede că sancţiunile sunt aplicate, ca urmare a constatării directe de către poliţistul rutier a unei abateri de natură contravenţională.

Şi atunci, sigur că şi din această perspectivă, avem un alt handicap, în condiţiile în care avem atât de puţini poliţişti rutieri pe drumurile publice şi faptul că nu putem folosi aceste imagini pe care ni le transmit şoferii de bună-credinţă care surprind astfel de imagini în traficul de zi cu zi din România”, a mai precizat Cosmin Andreica pentru aceiași sursă.

KLAUS IOHANNIS, DESPRE ACCIDENTELE TOT MAI DESE DE PE ȘOSELELE DIN ROMÂNIA

Și șeful statului, Klaus Iohannis a reacționat zilele trecute în legătură cu problema cu care se confruntă țara noastră în ceea ce privește accidentele tot mai dese de pe șosele.

Acesta a declarat că, unul dintre factorii cauzatori ai acestor evenimente este lipsa drumurilor.

„E o tragedie ce se întâmplă. Un element este lipsa de drumuri. Se circulă din ce în ce mai greu. Pe de altă parte, la noi, lumea este extraordinar de nervoasă tot timpul, este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislația poate să fie înăsprită, nu am nimic împotrivă, pot fi realizate tot felul de instalații, unele de avertizare, altele chiar de măsurare. E clar că fără o mai bună disciplină și fără drumuri mai bine realizate nu vom stăpâni fenomenul”., a declarat Klaus Iohannis.

Foto: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3