Donaris 930 x 122

concediu părinți

Concediu pentru părinți când copilul este bolnav

Părinții își vor putea lua concediu pentru îngrijirea copilului bolnav până la împlinirea de către acesta a vârstei de 12 ani. Asta presupune un proiect de lege inițiat de doi parlamentari USR, Radu Panait și Alexandru Robert Zob.

Practic proiectul cere extinderea vârsta copilului de la 7 la 12 ani. Propunerea legislativă a fost aprobată miercuri de Parlament.

Motivația inițiatorilor este că un copil cu vârsta de peste 7 ani nu poate fi lăsat singur acasă pentru a se îngriji sau pentru a-și administra singur medicația.

Potrivit psihologilor, copiii pot fi lăsați singuri începând cu vârsta de 12 ani, dar și atunci doar pentru o perioadă de câteva ore.

Concediu de 45 de zile calendaristice per an, per copil

Durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav este de maximum 45 de zile calendaristice per an, per copil, cu excepția situațiilor în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, este imobilizat în sisteme de imobilizare specifice aparatului locomotor sau este supus unor intervenții chirurgicale.

Pentru a se aplica propunerea legislativă trebuie să fie promulgată prin decret prezidențial și să fie publicată în Monitorul Oficial.

[555x222px]Event1Iunie_epitesti

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

New Profesional Consult 570×90