NOR CURIER 930X122

maternitate

    Condiții extreme în maternități! Ce se întâmplă cu bebelușii

    Frigul s-a instalat în România și doar puțin ne mai desparte de prima lună de iarnă, iar în lipsa căldurii, managerii de spitale se văd nevoiţi să improvizeze.

    Citiți și: Darul vieții de Crăciun: Patru nou-născuți la Spitalul Județean din Pitești

    Spre exemplu, în zilele şi nopţile mai friguroase, nou-născuţii sunt ţinuţi în incubatoare la maternitatea din Ploieşti, notează Antena 3.

    „Este mai greu pentru mamele lăuze. Ca situație de avarie folosim incubatoare pe care le avem și îndeplinesc toate normele. Situația este neplăcută în momentul în care se alăptează”, a declarat coordonator Maternitatea Ploiești, dr. Călin Boeru.

    Citiți și: EXCLUSIV: „LA JUDEȚEAN, NOU-NĂSCUȚII, MAMELE, MORȚII COVID-19 ȘI DIVERȘI DECEDAȚI SUNT PLIMBAȚI CU ACELAȘI LIFT”. MĂRTURIA UNEI MAME

    Potrivit sursei citate, directorii declară că au primit promisiuni că lucrurile se vor rezolva, însă, iarna e doar la un pas distanţă, iar în saloane începe să fie frig.

    Dacă un incubator e liber, copiii sunt aduși aici ca să nu înghețe de frig.

    De teamă ca această situație să nu se repete, managerii unității medicale au demarat un proiect pentru a asigura independența energetică a spitalelor, mai notează sursa citată.

    Foto descriptiv: Bihoreanul

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90