930×122 CAPRA 5

controale

Controale ample în grădinițe! Amendă într-o unitate din Argeș

Controale ample în grădinițe! Amendă într-o unitate din Argeș

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

În perioada 25-29 martie 2024, ITM Argeș a desfășurat o campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă în grădinițe.

Conform instituției au fost vizați  „angajatorii care desfășoară activități în domeniile „învățământ preșcolar” – cod CAEN 8510. Și „Activități de îngrijire zilnică pentru copii” cod CAEN 8891.

Citiți și: ITM: Sancțiuni de peste 1 milion de €!

Obiectivele generale ale campaniei:

-Identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniile „învățământ preșcolar” – cod CAEN 8510 și “Activități de îngrijire zilnică pentru copii” cod CAEN 8891.

-Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare.

-Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat un număr de 27 controale.

Controale ample în grădinițe! Amendă într-o unitate din Argeș

Au fost verificate tot atâtea unități.

ITM Argeș anunță și că s-a dat o amendă. Este vorba despre o sancțiune de 3.000 de lei.

Motivul?

„Pentru deficiența constatată în ceea ce privește neevidențierea orelor prestate zilnic de către salariat cu consemnarea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru.”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90