New Profesional Consult 930 x 122

Darius Gabriel Mardaru

Copilul de AUR al României! Povestea băiatului care a răzbit printre 57 de mii de candidați!

Copilul de AUR al României! Povestea băiatului care a răzbit printre 57 de mii de candidați!

Darius Gabriel Mardaru, un tânăr din Constanța, a primit o bursă la cea mai bună universitate din lume, Harvard. Adolescentul va merge în Statele Unite, unde va studia Științele Pământului, o materie care nu se predă în școlile din România.

Băiatul a răzbit printre alţi 57.000 de candidaţi. Darius a fost ales să fie student cu bursă integrală al prestigioasei Universităţi Harvard și vrea să fie unul dintre cei mai buni cercetători ai planetei.

Încă din clasa a IX-a, ascensiunea lui Darius a fost constantă. A obținut în fiecare an premii și medalii strălucite la competiţii naţionale și internaţionale.

Printre acestea se numără: două calificări în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului; o calificare în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori; Premiul 1 și Medalie de aur la Olimpiada Naţională de Chimie în 2018; Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (IJSO) 2017, Olanda; Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului (IESO) 2019, Coreea de Sud.

Povestea lui, pe larg, AICI.

Foto: Facebook Darius Mardaru

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3