Alina Gorghiu

Cotă minimă de gen de 30% la alegerile locale. Alina Gorghiu, solicitare expresă către Camera Deputaților

Camera Deputaților are în procedură legislativă un proiect care instituie cotă minimă de gen de 30% la alegerile locale, context în care argeșeanca Alina Gorghiu, senator PNL și Vicepreședinte al Senatului, are o cerere expresă.

Citiți și: Alina Gorghiu: „Este necesară o delimitare categorică și publică a tuturor partidelor politice față de AUR”

Adoptarea PL-x nr. 329/2016 de către Camera Deputaților ar reprezenta un element extrem de pozitiv. Practic, se instituie obligația ca listele de candidați pentru alegerile locale și a consiliilor județene să fie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor genuri în proporție de cel puțin 30% din candidaturile înscrise pe fiecare listă în parte pentru fiecare dintre acestea. Adoptarea acestei legi, în acest moment, ar permite formațiunilor politice să-și pregătească în cunoștință de cauză alegerile din anul 2024… Solicit, în calitate de inițiator, nu doar ca termenul de 17 iunie 2021 stabilit pentru adoptarea raportului să fie respectat, ci și ca raportul să fie favorabil adoptării, pentru ca apoi procedura să continue cât mai repede la plen pentru dezbatere și vot ”, afirmă Gorghiu (foto).

Citiți și: Alina Gorghiu: Radu Perianu, liderul care poate asigura echilibru și responsabilitate la PNL Argeș

România trebuie să arate lumii întregi că ne aliniem statelor care promovează echilibrul de gen în politică. (…) Femeile sunt puternice, profesioniste, dedicate în ceea ce întreprind, atente la detalii. Auzim des aceste lucruri, însă niciunde nu li se conferă mai puțin dreptul de a convinge că așa este ca în mediul politic românesc. De aceea a venit timpul ca egalitatea de gen în politica românească să fie dovedită, nu doar clamată! „, precizează Alina Gorghiu.

Senatorul PNL face apel și la femeile din județul Argeș de a scrie deputaților în sensul susținerii acestei legi care prevede cotă minimă de gen de 30% la alegerile locale, fiind extrem de necesară pentru a se asigura o reprezentară corectă a femeilor în pozițiile de răspundere politică.

 

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441