NOR CURIER 930X122

curtea de apel pitesti

Criză în Justiție! Protest împotriva neplății salariilor!

Criză în Justiție! Protest împotriva neplății salariilor!

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Astăzi, 8 decembrie 2023, Curtea de Apel Pitești a fost scena unui protest spontan organizat de personalul auxiliar de specialitate și conex.

Citiți și: Protest spontan în Pitești, la Carrefour – Supernova

Acest protest vine ca răspuns la nerespectarea hotărârilor judecătorești de către Guvernul României în ceea ce privește plata drepturilor salariale restante și neachitarea integrală a salariilor stabilite prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023.

Salariații Curții de Apel Pitești și-au exprimat nemulțumirea și au prezentat o serie de revendicări esențiale:

– Plata integrală a salariilor înaintea oricăror alte obligații financiare ale angajatorilor;

– Alocarea în bugetul anului 2024 a sumelor necesare pentru:

  • Achitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative din 2023;
  • Achitarea drepturilor salariale restante pentru perioada aprilie-octombrie 2023, așa cum au fost stabilite prin hotărâri judecătorești definitive.

Aceste revendicări subliniază o situație critică în cadrul Curții de Apel Pitești, care afectează direct moralul și condițiile de muncă ale angajaților săi.

Criză în Justiție! Protest împotriva neplății salariilor!

Protestul de astăzi este un semnal clar al nemulțumirilor acumulate și al nevoii urgente de rezolvare a acestor probleme.

 

În plus, salariații Curții de Apel Pitești au anunțat că luni, 11 decembrie 2023, la ora 11:30, va avea loc Adunarea Generală a judecătorilor.

Scopul acestei întâlniri este de a adopta o formă de protest împotriva neplății integrale a drepturilor salariale, așa cum au fost stabilite prin lege și acte cu caracter administrativ.

Acest protest al personalului Curții de Apel Pitești reflectă un spectru mai larg al problemelor în sistemul judiciar românesc, accentuând necesitatea unor acțiuni concrete pentru respectarea drepturilor salariale ale angajaților.

Salariații Curții de Apel Pitești, prin vocea lor și prin acțiunile lor, solicită o atenție imediată și măsuri eficiente pentru rezolvarea situației semnalate.

Comunicatul transmis publicației ePitești.ro subliniază seriozitatea situației și determinarea angajaților Curții de Apel Pitești de a-și revendica drepturile.

Iată comunicatul integral:

,,Astăzi, 8.12.2023, personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul Curţii de Apel Piteşti a iniţiat un PROTEST SPONTAN având drept principale cauze nerespectarea hotărârilor judecătorești de către Guvernul României în ceea ce privește plata drepturilor salariale restante obținute pe cale judecătorească și neachitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023.

Salariații Curții de Apel Pitești au prezentat următoarele revendicări:

– plata integrală a salariilor înaintea oricăror obligații bănești ale angajatorilor;

– prevederea și asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a sumelor necesare pentru:

– achitarea integrală, în continuare, a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023;

– achitarea drepturilor salariale restante aferente lunilor aprilie-octombrie 2023, inclusiv, astfel cum au fost recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin administrative emise în anul 2023;

Totodată, vă facem cunoscut că luni 11.12.2023, la orele 11.30, va avea loc Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel Pitești având ca obiect adoptarea unei forme de protest față de neplata integrală a drepturilor salariale stabilite prin lege și acte cu caracter administrativ”, transmit salariații Curții de Apel Pitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • andrei ion spune:

    Salarii mai mari hotarate si judecate tot de ei. Oare cat isi mai bat joc cu salarii si pensii speciale de parca ar fi de pe alta lume ? De ce aceste lucruri cu pensiile speciale si salariile lor nu le judeca alte instante( din UE ca tot suntem acolo)? Am ajuns sa ne coste aproape 1% din PIB(0,9) pensiile a cateva mii de oameni? Cu ce sunt mai speciali? Au absolvit si ei o facultate ca multi altii care nu au pensii speciale( profesori, ingineri, doctori, etc).

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90