930×122 CAPRA 5

primaria pitesti

CU MÂNA ÎN BANII PUBLICI! PRIMĂRIA PITEȘTI, ”ABONATĂ” LA O FIRMĂ ”DE CARTIER”

Cu mâna în banii publici! Primăria Pitești, „abonată” la o firmă „de cartier”. Primăria municipiului Pitești, prin Consiliul Local, a încheiat, din 1 aprilie 2018 și până pe 12 martie 2019, contracte pentru diferite achiziții directe cu o singură firmă.

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Deși aparent banale, unele produsele achiziționate ajung și la 27.899 de lei (aproape 6.000 de euro). De la copiatoare, dosare medicale, condică medicală, materiale sanitare, tonere, carduri de memorie și până la saci color de gunoi, măști chirurgicale de unică folosință sau pixuri și lista poate continua. Câte lucruri nu trebuie într-o instituție publică, unde se pot cheltui bani publici, banii noștri, ai tuturor!

Pe termen lung vorbim de sume foarte mari. Sunt bani care se îndreaptă, suspect, către o singură firmă: SDM Office Group S.R.L.

Citiți și: Pitești: Cea mai mare atracție din Centru revine! Acum s-a anunțat

Conform SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) Primăria Pitești, în fruntea căreia se află Cornel Ionică (momentan!), a achiziționat de la firma menționată anterior, în perioada 1 aprilie 2018 – 12 martie 2019, diferite produse în valoare de 198.670 de lei, fără TVA. Sunt 236.417 de lei, cu TVA inclus. La un curs minim al euro de 4,5 lei, înseamnă peste 52.500 de euro! Frumoasă sumă încasată într-un an de la Primăria Pitești de o firmă ”de cartier”!

Ce a cumpărat municipalitatea? Scannere, cartușe, pungi, soluții pentru lipit, hârtie A4, echipamente necesare dotării sălilor pentru activităţile de tip şcoală, în general produse de birotică. Pentru detalii exacte, click pe următoarele PDF-uri:

ACHIZITII PRIMARIA PITESTI 1 APRILIE. 31 DEC 2018. SDM

ACHIZITII PRIMARIA PITESTI 1 IAN-12 MARTIE 2019 SDM

O firmă cu câțiva angajați, încasări de zeci de mii de euro de la Primărie

Cu ce se ocupă firma care în aproximativ un an a încasat în jur de 60.000 de euro de la Primărie și 3 instituții subordonate acesteia? Cine sunt acționarii SDM Office Group S.R.L.?

Conform site-ului listefirme.ro, firma are sediul pe strada Gazului, la numărul 54, în satul Smeura al comunei argeșene Moșoaia. Obiectul de activitate al firmei este ”comerț cu amănuntul al ziarelor și articolelor de papetărie, în magazine specializate”, iar la descrierea activității avem ”vânzarea cu amănuntul a rechizitelor de birou, cum ar fi creioane, pixuri, hârtie etc.”.

La administratori îi avem pe Constantin Paraschiv și pe Marius Daniel Stănciulescu. La asociați, pe lângă cei doi, se adaugă și (cel mai probabil) soția lui Stănciulescu, Irena Amalia.

În anul 2017, firma a avut o cifră de afaceri de aproximativ 2.5 milioane de lei, un profit net puțin peste 220.000 de lei și datorii mai mari decât profitul, 227.192 de lei. Potrivit sursei citate, a avut 10 angajați în 2017, cel mai recent an despre care există aceste date.

La o simplă căutare pe Google, firma menționată anterior ne apare ca fiind… magazin de îmbrăcăminte din Pitești.

Aceiași patroni, două firme!

SDM Office Group S.R.L. este conectată, tot conform listafirme.ro, direct cu o altă firmă: Birotica Office Express S.R.L., cu sediul pe strada Eremia Grigorescu din Pitești. Coincidență sau nu, Birotica este condusă de aceleași persoane care conduc și firma SDM Office Group.

În plus, însă, pe lângă Constantin Paraschiv, Marius Daniel Stănciulescu și Irena Amalia Stănciulescu, apare și o anume Cecilia Paraschiv. Are același obiect de activitate: ”comerț cu amănuntul al ziarelor și articolelor de papetărie, în magazine specializate”, iar descrierea activității este tot ”vânzarea cu amănuntul al rechizitelor de birou, cum ar fi creioane, pixuri, hârtie etc.”.

De ce alege Primăria, prin Consiliul Local Pitești, să cumpere de la o singură firmă, cu câțiva angajați, o firmă ”de cartier”, când pe piață există și alte firme de profil? De ce nu încearcă municipalitatea să achiziționeze și la prețuri mai mici? Până la urmă, nicio autoritate nu vine cu banii de acasă, ci achită din banii contribuabilului.

Dacă pentru niște pixuri, copiatoare sau dosare medicale se aruncă atât de mulți bani, la ce să ne gândim, ce să creadă piteștenii când vine vorba despre achiziții mai importante, despre proiecte, investiții? Tot așa se duc banii?

Zilele următoare vă vom prezenta și cum instituții din subordinea Primăriei Pitești (Centrul Cultural, Administrația Domeniului Public, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești) sunt abonate tot la firma SDM Office Group S.R.L. Prea mare coincidență! Va urma.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90