930 x122 grota rece

lemne furate

Culmea tupeului! Prins fără permis la volanul unui tractor plin cu lemne furate

În ziua de 13 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat un bărbat de 48 de ani, care conducea un tractor, pe raza localității Budeasa, cu care transporta material lemnos, fără a deține permis de conducere, transmite IPJ Argeș.

Citiți și: Argeș: Bărbat prins cu căruţa plină de lemne furate

De asemenea, potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul transporta materialul lemnos, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.

Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că materialul lemnos, ce se găsea în mijlocul de transport, are un volum total de 5,16 mc lemn de foc, de esență gorun.

În urma celor constatate, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis de conducere, iar conducătorul mijlocului de transport a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010. Totodată, materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Pitești.

Odată cu venirea sezonului rece, defrișările ilegale sunt la ordinea zilei

IPJ Argeș transmite: 

În zilele de 12 și 13 octombrie a.c., polițiștii argeșeni au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și au depistat nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 70 de ani, în timp ce transportau material lemnos cu autoutilitarele sau atelaje hipo, fără documente legale de proveniență sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.

Cu sprijinul specialiștilor silvici, s-a stabilit că în mijloacele de transport se afla cantitatea totală de aproximativ 16,6 mc de material lemnos.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, conform Legii 171/2010 și au fost întocmite două dosare penal, conform art. 107 și 109 din Codul Silvic.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente.

Foto descriptiv: Ora de Sibiu

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3