930 x122 grota rece

bancnotă de 20 de lei

Cum arată noua bancnotă de 20 de lei, cu fața unei femei

Astăzi, 26 noiembrie, Banca Națională Română a prezentat în premieră cum arată prima bancnotă de 20 de lei, cu fața Ecaterinei Teodoroiu.

Reamintim că, este prima bancnotă românească pe care apare chipul unei femei. Aceasta va intra în circulație începând cu data de 1 decembrie a acestui an.

„Alegerea Ecaterinei Teodoroiu pentru bancnota de 20 de lei cu putere circulatorie a avut la bază mai multe criterii. În primul rând este prima femeie ofițer din armata română. În felul acesta cinstim și omagiem și Armata Română și mai avem un prilej să aducem în memoria noastră marele război de reîntregire. 

Un al doilea motiv este că Ecaterina Teodoroiu întruchipează prin destinul său exemplar puterea și sacrificiul de care femeile au dat dovadă și continuă să dea dovadă în societatea noastră. 

Și un al treilea motiv, am răspuns în felul acesta interesului public care a găsit o largă susținere la nivelul societății românești în promovarea și consolidarea egalității de gen și al rolului major al personalităților feminine în societatea și istoria românească”, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Sursă foto articol: Digi24

Sursă foto principal: Antena 3

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3