930×122 CAPRA 5

emag

Cum să alegeți formula potrivită de lapte praf pentru bebelușul dumneavoastră

Indiferent dacă plănuiți să vă hrăniți bebelușul exclusiv cu lapte praf, dacă vreți să combinați laptele matern cu laptele praf sau dacă pur și simplu vreți să păstrați lapte praf pentru sugari în casă „pentru orice eventualitate”, există o mare probabilitate să vă simțiți copleșită de multitudinea de opțiuni existente.

Citiți și: Cadoul de primăvară perfect pentru doamnele pasionate de lucrul manual

Dar să știți acest lucru: în timp ce formula perfectă pentru sugari nu există, există o formă de lapte praf pentru bebeluși care va satisface nevoile unice ale micuțului dvs., în timp ce suge din acele recipiente trecute printr-un sterilizator de biberoane.

Iată ce trebuie să știți pentru a face cea mai bună alegere de formulă de lapte praf pentru bebeluși:

Citiți și: Secretul amenajării bucătăriei: unde plasezi aragazul?

Ce este formula de lapte praf pentru sugari?

Este adevărat că specialiștii recomandă exclusiv alăptarea bebelușului dumneavoastră în primele 6 luni de viață. Dar este, de asemenea, adevărat că alăptarea exclusivă la sân – sau chiar alimentația combinată – nu este întotdeauna ideală pentru toată lumea.

Formula de lapte praf pentru sugari este cel mai bun substitut parțial sau total al laptelui matern pentru bebelușii sub 12 luni. Între naștere și 1 an, bebelușii cresc de trei ori mai mult decât mărimea lor, ceea ce le pune nevoile nutriționale la un nivel ridicat. Și acesta este motivul pentru care specialiștii reglementează conținutul tuturor formulelor pentru sugari vândute. Acest lucru asigură că fiecare formulă de lapte praf pentru bebeluși – indiferent de preț, marcă sau formă – respectă orientările specifice privind nutriția.

Știați că formula de lapte praf pentru sugari a fost inventată de un chimist în 1865? Aceasta era compusă din lapte de vacă, făină de grâu și malț și bicarbonat de potasiu.

Ce conține laptele praf pentru copii?

În ciuda diferențelor de etichete, culori și preț, toate formulele de lapte praf pentru sugari trebuie să includă o anumită cantitate de calorii, carbohidrați, proteine, grăsimi și vitamine și minerale. Iată ce este cu siguranță inclus în toate formulele pentru sugari de pe piață:

Calorii: Cei mici au nevoie de multe calorii pentru a susține creșterea sănătoasă a creierului.

Carbohidrați: Nu este vorba de o dietă săracă în carbohidrați aici! Carbohidrații sunt cea mai importantă sursă de energie a bebelușului dumneavoastră – și pot proveni din sirop de porumb în stare solidă, maltodextrină, zaharoză sau lactoză, care este zahărul care se găsește în mod natural în laptele matern.

Proteine: Acele șuvițe adorabile de păr și unghii mici ale bebelușului au nevoie de proteine pentru a crește. Este blocul de bază pentru celule, păr, piele și organe. Sursele principale de proteine din formulele pentru bebeluși provin din lapte degresat, izolat de proteine din lapte, zer, cazeină, soia și aminoacizi.

Grăsimi: Creșterea și dezvoltarea sănătoasă depind de grăsimi. Acestea sunt etichetate ca ulei vegetal, ulei de palmier, ulei de nucă de cocos, ulei de canola sau ulei de porumb pe formula pentru copii.

Vitamine și minerale: Formulele pentru bebeluși conțin vitaminele A, D, K, C, colină, calciu, fier și multe altele pentru a preveni deficiențele și pentru a le oferi micuților un început cât mai sănătos. Toate formulele de lapte praf pentru sugari trebuie să conțină o cantitate minimă de 29 de nutrienți și cantități maxime de nouă dintre acești nutrienți. (Această regulă se schimbă, totuși, pentru anumite formule pentru sugari cu „îngrijire specială”, cum ar fi formulele pentru bebeluși prematuri, metabolice și pe bază de aminoacizi).

Dacă nu alăptați deloc, se recomandă să îi dați bebelușului o formulă îmbogățită cu fier, care să conțină între 4 și 12 miligrame de fier în primul an.

Dincolo de must-have-urile de mai sus, multe formule de lapte praf pentru bebeluși conțin și extra, cum ar fi:

Acizi grași cu lanț lung: Acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul arahidonic (ARA), care sunt doi acizi grași cu lanț lung care se găsesc în laptele matern. În timp ce specialiștii notează că acest duo este important pentru dezvoltarea timpurie a creierului, nu toate studiile confirmă beneficiul includerii lor în formulele pentru sugari.

Probiotice și prebiotice: Probioticele sunt bacterii vii și sănătoase, iar prebioticele sunt ceea cu ce se hrănesc probioticele. Perechea este, în general, excelentă pentru sănătatea intestinelor, însă există încă doar dovezi limitate că sunt benefice în formulele pentru bebeluși.

Oligozaharidele din laptele uman: HMO din laptele matern ajută la protejarea împotriva infecțiilor și cercetările arată că, atunci când laptele matern nu este disponibil, formula pentru sugari suplimentată cu HMO poate fi luată în considerare ca o alternativă.

Luteină: Laptele matern conține în mod natural luteină, care este un carotenoid cu proprietăți antioxidante care acționează pentru a ajuta la sănătatea ochilor și la dezvoltarea cognitivă. Încă nu se știe cât de impact are acest adaos în formulele pentru sugari, deoarece cercetările arată că sugarii absorb mult mai multă luteină atunci când alăptează decât atunci când consumă formule pentru sugari îmbogățite.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3