NOR CURIER 930X122

emag

Cum să alegeți o schemă de culori pentru decorațiuni de Crăciun

Piesa centrală a stilului festiv din întreaga țară este bradul de Crăciun, de aceea decorațiunile trebuie alese cu grijă pentru a crea un aspect coordonat odată finalizată împodobirea. Unul dintre cele mai simple mijloace de a realiza acest lucru este bazarea ornamentelor pentru brad, ghirlandele și globurile, în jurul unei singure scheme de culori.

Citiți și: Cadoul de primăvară perfect pentru doamnele pasionate de lucrul manual

Aici, explorăm meritele culorilor tradiționale de Crăciun, de la roșu și auriu, până la argintiu, precum și schemele mai contemporane, luminoase și scandinave, pentru a vă ajuta să vă decideți.

Când vine vorba de decorarea pomului de Crăciun, orice este permis, totul este o chestiune de gust personal, așa că, dacă cuiva nu-i place bradul dvs., atunci nu-l mai invitați în vizită. Pentru majoritatea familiilor, bradul de Crăciun este o declarație foarte personală, fiecare set de decorațiuni de Crăciun fiind plin de amintiri sentimentale.

Citiți și: Secretul amenajării bucătăriei: unde plasezi aragazul?

Problema apare atunci când alegeți decorațiuni de Crăciun și culoarea anume asupra căreia v-ați decis nu este disponibilă în acel an. La fel ca majoritatea lucrurilor, și anumite decorațiuni de Crăciun cad victime capriciilor modei, iar multe dintre culori se schimbă în fiecare an. Piesele de bază de roșu, auriu, argintiu și alb vor rămâne întotdeauna constante.

Dacă aveți de gând să vă schimbați culorile la fiecare câțiva ani, atunci alegeți o culoare de bază care poate fi asortată cu destul de multe alte culori și cumpărați aproximativ jumătate din decorațiunile dvs. în acea culoare. Completați cu una sau două culori de accent care se potrivesc și care pot fi schimbate destul de ieftin.

Cu toate acestea, dacă doriți o schemă de culori coordonate și nu știți de unde să începeți, iată câteva combinații de culori pentru început.

Culori de bază:

– Negru

– Albastru (marin, regal)

– Șampanie

– Cupru

– Auriu

– Verde (pădure, lime, mușchi)

– Natural (lemn, crengi, pene de fazan etc.)

– Violet

– Roșu

– Argintiu

– Alb

Combinații de culori:

– Negru se asortează cu: burgundy, cerise, șampanie, crem, cristal, auriu, stridii, violet, roșu, trandafir, argintiu, gri oțel, turcoaz, alb

– Albastru royal/navy face echipă cu: cupru, crem, cristal, auriu, albastru deschis, roșu, argintiu, alb, argintiu

– Șampanie face echipă cu: burgundy, caramel, cupru, crem, cristal, auriu, natural, roz

– Cupru în echipă cu: burgundy, caramel, crem, cristal, verde pădure, auriu, verde lime, natural, portocaliu, roz

– Verde pădure în echipă cu: burgundy, caramel, cupru, crem, cristal, auriu, natural, portocaliu, strident, roșu, tartan

– Auriu face echipă cu: burgundy, caramel, șampanie, cupru, crem, verde, natural, stridii, roșu, trandafir, tartan, alb

– Verde lime face echipă cu: burgundy, cerise, cupru, crem, auriu, natural, portocaliu, strident, violet, turcoaz

– Verde mușchi se asortează cu: caramel, șampanie, cupru, crem, auriu, natural, portocaliu, stridii, roșu, tartan

– Natural face echipă cu: burgundy, caramel, șampanie, cremă, cupru, cristal, auriu, verde (pădure, lime, mușchi), portocaliu, stridie, roșu, trandafir, tartan

– Violet/violet închis se asortează cu: burgundy, negru, cristal, auriu, portocaliu, roșu, argintiu

– Roșu face echipă cu: burgundy, crem, cristal, auriu, verde (toate), natural, argintiu, tartan, alb

– Argintiu în echipă cu: albastru (pal, marin și regal), cristal, glazurat, gri oțel, turcoaz, alb

– Albul face echipă cu: negru, albastru (palid, marin și regal), caramel, șampanie, crem, cristal, verde (lime și mentă), stridii, roșu, argintiu, gri oțel, turcoaz

Roșu intens

Calde, bogate și pline de veselie, globurile de culoare roșu aprins au un aspect incontestabil de sărbătoare, insuflând spiritul Crăciunului în casa dvs. în câteva clipe. Alegeți decorațiuni de Crăciun roșii diferite, îmbrățișând tonuri arămii și nuanțe de prună pentru a adăuga profunzime aspectului. Puteți, de asemenea, să amestecați și să asortați un decor de Crăciun cu finisaj mat sau lucios pentru a da o altă dimensiune schemei cu o singură nuanță, toate acestea fiind puse în valoare de pâlpâirea blândă a unui foc.

Auriu plin de farmec

În timp ce vremea face tot posibilul să prezinte o scenă înghețată afară, Crăciunul în casă oferă un sentiment de căldură contrastant. Alegerea unei scheme aurii pentru decorațiunile pentru bradul de Crăciun va spori această atmosferă. Opțiunile din sticlă mată vor adăuga o strălucire mai delicată, în timp ce sticla aurie și ornamentele sclipicioase inspiră opulență. Decorațiunile aurii pentru bradul de Crăciun se potrivesc deosebit de bine într-un interior altfel neutru, introducând culoarea festivă fără a copleși spațiul.

Argint strălucitor

Fie că vă treziți cu o pătură de zăpadă în dimineața de Crăciun sau cu strălucirea blândă a pământului acoperit de îngheț, iarna poate avea efecte magice. Inspirați-vă din ele și selectați decorațiuni de Crăciun argintii sclipitoare, globulețe și ghirlande de mărgele pentru a crea un efect de iarnă minunată pentru propriul brad în acest an. Ornamentele decorative din sticlă vor completa o schemă argintie.

Multicolor

Există ceva irezistibil de nostalgic în legătură cu iluminatul cu becuri mari într-o combinație strălucitoare de culori primare. Un astfel de iluminat este un simbol al Crăciunurilor trecute.

Transmiteți un sentiment similar de veselie festivă cu lumini multicolore care luminează bradul din interior, completate de o selecție de globuri de brad de formă tradițională sau canelate, cu un finisaj învechit și colorat.

Decorațiuni cu personalitate

Acest stil de decorațiuni pentru brad se adună cel mai bine de-a lungul anilor, creând treptat o colecție eclectică de găselnițe festive, așa că începeți să răsfoiți în magazine cât mai curând posibil pentru a avea cea mai largă alegere. De asemenea, merită să vizitați unul dintre numeroasele târguri de Crăciun care au loc în întreaga țară. Acolo, puteți selecta manual decorațiuni pentru bradul de Crăciun, care, la rândul lor, au fost confecționate cu dragoste de către o serie de designeri talentați din țară.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90