EcoMoto 930×122

emag

Cum să gătiți pe un aragaz electric când sunteți obișnuit cu unul pe gaz

Echipamentul de bucătărie este de departe cel mai important factor în ceea ce privește felul în care vă ies rețetele, iar aragazele sunt cea mai importantă piesă dintre toate. Cunoașterea particularității aragazului dvs. particular poate fi diferența dintre o masă perfect gătită și un dezastru total – astfel încât, dacă sunteți obișnuit cu gazul și brusc trebuie să gătiți pe aragaze electrice, vă poate pune pe gânduri.

Citiți și: Cadoul de primăvară perfect pentru doamnele pasionate de lucrul manual

Utilizarea aragazului electric este în creștere și se estimează că aproximativ două treimi dintre europeni folosesc deja această metodă de gătit în gospodăriile lor. În ciuda discuțiilor uneori negative din jurul aragazelor electrice, suntem aici pentru a vă asigura că aragazul dvs. electric nu este rău, doar că ar putea fi puțin ciudat! Mai jos, am compilat câteva dintre sfaturile noastre de top pentru a vă ușura ezitările și pentru a vă ajuta dacă sunteți nou în a găti pe un aragaz electric.

Odată ce ați înțeles cum funcționează fiecare tip de aragaze, trecerea de la o sursă de căldură la alta devine mult mai ușoară. Indiferent dacă este pe gaz sau electric, un aragaz este un aragaz; singura diferență de reținut este că elementele de încălzire electrice au nevoie de mult mai mult timp pentru a se încălzi și de mult mai mult timp pentru a se răci decât arzătoarele pe gaz sau cu inducție.

Citiți și: Secretul amenajării bucătăriei: unde plasezi aragazul?

Nu este de mirare că, prin urmare, aragazele electrice necesită mai multă grijă și atenție atunci când vine vorba de controlul căldurii. În practică, acest lucru nu este mare lucru: trebuie doar să urmați aceste trei reguli și veți găti cu încredere cu ajutorul electricității în cel mai scurt timp.

Căldura mare este pentru fierberea apei – și nimic altceva

Pentru că aragazele electrice durează atât de mult să se încălzească și să se răcească, căldura mare nu merită practic niciodată. În momentul în care tigaia dvs. atinge temperatura dorită, este deja prea târziu pentru a preveni supraîncălzirea acesteia. Chiar dacă reduceți (sau opriți) arzătorul, căldura reziduală va continua să încălzească tigaia pentru o vreme. În funcție de aragaze și de ustensilele de gătit, acest lucru ar putea dura până la două sau trei minute – ceea ce este mai mult decât suficient timp pentru a arde complet ceea ce gătiți.

Cu excepția cazului în care nu fierbeți literalmente o oală cu apă, mențineți nivelul de căldură mai aproape de mediu. Va dura mai mult timp pentru a porni, dar asta este mai bine decât alternativa.

Fundurile groase (ale cratițelor) salvează vieți

Nu folosiți o tigaie ușoară și subțire pe aragaze electrice decât dacă doriți să fie fierbinte ca fumul. Cu cât fundul vasului de gătit este mai subțire, cu atât mai puțin tampon există între mâncarea dvs. și arzătorul propriu-zis – și cu atât este mai probabil să se ardă atunci când nu sunteți atent.

Există și excepții – pentru că uneori chiar aveți nevoie de o tigaie sau un wok din oțel carbon foarte fierbinte – dar, în general, tigăile subțiri și cuptoarele electrice nu se potrivesc.

Totuși, chiar și tigăile solide și puternice au dezavantajele lor. Tigăile cu funduri foarte groase – în special cele fabricate dintr-un material care reține cu adevărat căldura, cum ar fi fonta – se pot supraîncălzi treptat atunci când sunt folosite pentru perioade lungi de timp. Dacă faceți clătite pe un aragaz electric, de exemplu, s-ar putea să constatați că loturile ulterioare se rumenesc semnificativ mai repede decât primele. Folosind o setare de căldură mai mică pentru început, cu siguranță ajută la evitarea mizeriilor arse, dar fiți pregătit să ajustați temperatura pe parcurs.

Aveți răbdare

Răbdarea este hack-ul suprem al aragazului electric. O tigaie preîncălzită corespunzător – punctul de plecare implicit pentru aproape orice rețetă – va dura mai mult timp pentru a fi obținută pe un aragaz electric decât pe un aragaz Arctic cu gaz sau un alt model cu inducție, și nu puteți face nimic pentru a schimba acest lucru. Încercați să rezistați impulsului de a mări căldura; în schimb, dați-i timp aragazului dvs. să își facă treaba.

Deoarece aragazele electrice nu produc o flacără, poate fi mai greu de spus când plita electrică este oprită sau răcită. Pentru a nu atinge din greșeală un arzător fierbinte și a nu vă răni, fiți foarte atent la indicatorul luminos al suprafeței fierbinți. Această lumină va rămâne aprinsă până când suprafața aragazului dvs. a coborât la un nivel care nu reprezintă o amenințare și este o modalitate bună pentru dvs. de a ști când a devenit în regulă să o atingeți sau dacă lumina nu se stinge după ce ați terminat de gătit, un indicator ușor că s-ar putea să fi uitat să opriți aragazul.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90