New Profesional Consult 930 x 122

anm

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere și în zilele de Paște

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo detaliată, pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni, dar și prognoza estimată pe următoarele patru săptămâni.

Citiți și: Scăpăm sau nu de frig? ANM, o nouă prognoză pentru următoarea perioadă

Meteorologii transmit că vremea se va încălzi de Paște, însă nu vor lipsi ploile.

Prognoza meteo pentru Muntenia, intervalul 10 – 23 aprilie 2023

În prima jumătate a intervalului, valorile termice diurne vor avea variații, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 16 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie.

Citiți și: Fenomen extrem ,,lovește” România! S-a anunțat

În a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere de la 16 grade spre 18…19 grade.

Minimele termice vor avea medii cuprinse între 4 și 7 grade, cu cele mai scăzute valori în primele zile ale intervalului.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai însemnate, dar și după data de 17 aprilie.

Actualizare estimări meteorologice pentru intervalul 10.04.2023 – 08.05.2023

Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, nordvestice, dar și local deficitar în cele sudice, iar în rest va fi în general
apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud și de sud-vest a țării, precum și la munte iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar și local deficitare în nord-vestul țării, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval.

Săptămâna 24.04.2023 – 01.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, precum și în cele nordice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Foto principal: descripitv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3