930×122 CAPRA 5

cutremur

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul

Din nou cutremur în România. Seismul s-a înregistrat în această dimineață, în zona seismică Vrancea.

Citiți și: România, lovită de cutremur în toiul nopții!

Cutremur a fost unul slab, având o magnitudine de 2,3. El a avut loc la o adâncime de 17,8 kilometri, conform informațiilor furnizate de INFP

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe:

Citiți și: Cutremure într-o zonă total neobișnuită! Date oficiale

– 41km V de Focsani;

– 55km N de Buzau;

– 73km E de Sfantu-Gheorghe;

– 82km E de Brasov;

– 91km NE de Ploiesti.

Vrancea este cea mai cunoscută zonă seismică din România. De aici au pornit aproape toate cutremurele importante. Vrancea este, de departe, cea mai periculoasă zonă seismică, un cutremur pornit de aici afectând aproape două treimi din teritoriul național.

Reamintim că, pe tot parcursul lunii februarie au avut loc un val de cutremure în țara noastră. Citește și: Al 40-lea cutremur, în România! Să ne îngrijorăm?

Cel mai puternic cutremur înregistrat în 2024 a avut loc la 15 ianuarie, în zona seismică Vrancea, și a avut magnitudinea 4,3. Subiectul pe larg, AICI: Atenție! A fost cutremur în urmă cu puțin timp!

Ce trebuie să faci în caz de cutremur

– Clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieşire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole.

– Pentru orice eventualitate, trebuie prevenită rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieşirea din clădire, utilizând o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un scaun (taburet) ori alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărţi groase, etc.).

– Dacă la ieşire uşile sunt blocate, trebuie să se acţioneze fără panică pentru deblocarea acestora. Dacă uşile nu pot fi deblocate, se recomandă spargerea geamului, curăţirea ramei şi a zonei de cioburi, utilizând un scaun, o vază, etc. şi evacuarea prin golul astfel creat.

– În cazul în care, în urma unui cutremur sunt persoane rănite, acestea trebuie să fie eliberate din locurile unde au rămas prinse și trebuie să li se acorde primul ajutor.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3