930 x122 grota rece

cutremur

Cutremur puternic în Marea Neagră!

Cutremur puternic în Marea Neagră!

Citiți și: Seism, azi, în România! Pământul s-a cutremurat

Un cutremur foarte puternic s-a produs, joi dimineață, în Marea Neagră.

Seismul  cu magnitudinea 5 grade pe scara Richter s-a produs la ora 5.42.

Citiți și: România, zguduită de cutremur în această dimineață!

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 5.42 în Marea Neagră.

Seismologii spun că este „un cutremur semnificativ” cu magnitudinea 5, care a avut loc la adâncimea de 10 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 93 de kilometri de Sevastopol (Sevastopoleste cel mai mare oraș al Republicii Autonome Crimeea, republică aflată în componența Rusiei. Port la Marea Neagră.

Orașul Sevastopol număra în anul 2004 o populație de 378.000 de persoane, dintre care 74% erau etnici ruși, 21% ucraineni, iar 5% alte naționalități (tătari, armeni, evrei, greci, bieloruși etc.). În 2011, s-a estimat că populația din această localitate rusă ar fi fost de 340.297 locuitori.

Din 18 martie 2014, este parte a Republicii Crimeeasubiect al Federației Ruse, ca urmare a unei anexări nerecunoscute nici de Ucraina, nici de o parte a comunității internațional, conform wikipedia)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90