Kaia 930 x 120

bebeluși morți

doliu

Cutremurător! Doi bebeluși au murit după ce medicii i-au trimis acasă cu tratament

Dramă trasă la indigo în Maramureș. Doi bebeluși de 8 luni, fată și băiat, au murit în decurs de o săptămână după ce au ajuns la camera de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare și au primit tratament pentru roșu în gât.

Ambii copii au fost trimiși acasă cu tratament, dar starea lor s-a înrăutățit, notează Antena 3.

Băiețelul a fost internat ulterior pe Secția Pediatrie, însă la doar 3 ore a decedat.

Fetița a ajuns la spital cu febră 40, iar potrivit spuselor bunicului, micuța a fost consultată apoi li s-a spus că poate să se întoarcă acasă.

Mai mult decât atât, mama fetiței susține că medicul de la spital a certat-o pe motiv că nu era caz de urgență.

Marți dimineață, micuța Anais a fost găsită fără suflare în pătuț.

Ce spun reprezentanții spitalului

Potrivit sursei citate, reprezentanții Spitalului Județean susțin că tratamentul copilei a fost schimbat și ar fi trebuit să fie continuat antibioticul primit la unitatea spitalicească.

De cealaltă parte, medicul de familie susține că a consultat-o pe micuță la două zile după ce s-a întors de la urgență, iar starea ei nu era deloc bună, diagnosticul fiind bronșiolită. Astfel i-a prescris un alt antibiotic, mai puternic, din generația a treia.

Directorul medical al spitalului, Vasile Pop, nu a dorit să ofere prea multe amănunte despre decesul celor doi sugari pe motiv că sunt anchete deschise.

Părinții, împietriți de durere

”Uitați așa am stat eu 3 ore cu fetița la Spitalul județean din Baia Mare cu febra de 40 de grade. Strigător la cer! Și m-au trimis acasă ca nu e grav..

Nu pot să las lucrurile așa, îngerul meu e cu mine și împreună salvam alte vieți, ca nicio mamă sa nu mai aibă de trecut prin suferință asta!”, a scris mama micuței Anais pe o rețea socială.

Cauza decesului minorei în vârstă de 8 luni din Mireșu Mare este pneumonie bazala stângă și insuficiență respiratorie acută, conform sursei citate.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90