New Profesional Consult 930 x 122

cutremur

CUTREMURE ÎN LANŢ ÎN NORDUL ŢĂRII

De două zile, activitatea seismică din nordul României s-a intensificat, fiind înregistrate mai multe cutremure la rând atât la graniţa cu Ucraina, cât şi în judeţele Satu Mare şi Maramureş.

Citiți și: Cutremure într-o zonă total neobișnuită! Date oficiale

Cel mai puternic seism a fost înregistrat ieri, măsurând 3,8 grade pe scara Richter (în Ucraina, la graniţa cu România).

În această dimineaţă s-au înregistrat în zonă alte 4 cutremure, dintre care cele mai puternice au fost în România: 3,5 grade pe scara Richter (Satu Mare), respectiv 3,2 grade pe scara Richter (Maramureş).

Citiți și: Din nou cutremur în țară!

Spre deosebire de Vrancea, unde cutremurele sunt de mare adâncime (peste 100 de kilometri), seismele produse ieri şi azi în zona de nord sunt de mică adâncime (1-3 kilometri). Mai trebuie menţionat că o zonă seismică de mică adâncime este şi cea numită Câmpulung Muscel – Făgăraş, dar aceasta este, deocamdată, inactivă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90