930×122 CAPRA 5

garanție-cumpărare

    Dacă faci acest lucru, primesti banii înapoi!

    Consumatorii care vor returna ambalajele anumitor produse vor primi înapoi 50 de bani. Este vorba despre ambalajele din PET, sticlă și metal, iar acest lucru va fi posibil din 30 noimebrie 2023.

    Este data la care în România va începe să funcționeze sistemul de Garanție – Returnare.

    Însă, la cumpărarea unei băuturi din următoarele categorii: apă, băuturi răcoritoare, bere, vin, băuturi spirtoase de la un comerciant, consumatorii vor plăti o garanție de 0,50 RON. Adică suma care va fi recuperată odată cu returnarea ambalajului.

    „Sistemul se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv. După golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți, practic, în orice magazin din România.

    În schimbul ambalajului gol, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial, fără a fi necesară prezentarea bonului fisca”, transmit reprezentanții RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A.

    Ambalajele returnate trebuie să fie curate și nedeteriorate. (Foto: arhivă)

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90