930×122 CAPRA 5

dacian cioloș

Dacian Cioloș, noul președinte USR PLUS

Dacian Cioloș a fost ales președinte al USR PLUS cu 19.603 voturi (50,9%). Contracandidatul său, Dan Barna a obținut un număr de 18.908 de voturi (49,1%).

Citiți și: Surpriză: Cine ar ieși președinte mâine dacă ar fi alegeri prezidențiale

Voturile în acest tur, în turul 2 mai exact, au fost exprimate online.

După încheierea primului tur, în data de 23 septembrie, Dacian Cioloș avea avans de două procente în fața lui Dan Barna.

Citiți și: LOVITURĂ DE TEATRU! NIMENI NU SE AȘTEPTA

Tot online au votat și în primul tur, prin intermediul unei platforme securizate, un număr de 32.815 dintre cei 44.114 membri cu drept de vot.

Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi (46%), iar Dan Barna 14.404 voturi (43,9%).

După anunțul victoriei, Dacian Cioloș a făcut declarații și a afirmat faptul că, exclude în continuare cooperarea cu premierul Florin Cîțu, iar după ce ce va fi ales noul Birou Național al formațiunii politice va putea stabili strategia de negociere de după moțiunea de cenzură.

De asemenea, noul președinte USR PLUS a mai declarat faptul că nu-și dorește să ocupe o funcție în Guvern, ci că se va ocupa exclusiv de partid.

Dan Barna și-a felicitat contracandidatul pe Facebook: „Competiția pentru alegerea următorului președinte al USR PLUS a fost una discreta dar epică. A câștigat Dacian Cioloş. Îl felicit și îi urez un mandat prin care USR PLUS să ducă mai departe povestea spectaculoasă din politica românească pe care am construit-o în ultimii cinci ani. Avem această responsabilitate pentru România. (…)”

Sursă foto: Adevărul

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90