Donaris 930 x 122

concert caritabil

,,Dar din dar se face Rai”! Concert umanitar de Crăciun, la Filarmonica Pitești

Dar din dar se face Rai! Concert umanitar de Crăciun, la Filarmonica Pitești

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Joi, 21 decembrie, de la ora 19.00, piteștenii sunt așteptați să trăiască, prin muzică, ,,Bucuria Crăciunului acasă”, într-un concert vocal-simfonic caritabil.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești și dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea vor urca pe scenă mezzosoprana Andra Bivol-Costea și Corul de cameră Ars Nova, dirijor, Radu Titi.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

În program veți putea audia: Alexandru Paşcanu – „După datini, colindăm”,

Potpuriu colinde (orch. S. Deaconescu),

T. Bredicanu – „Iată vin colindători”,

Costescu, Chirescu – „Bună dimineața la Moş Ajun”,

N. Lungu – „Mărire-ntru cele-nalte”,

V. Teodorian – „Legănelul lui lisus”,

F. Hubic – „Floricica”,

E. Monția – „Sus la poarta raiului,

D. G. Kiriac – „Dacă magii au plecat”,

T. Brediceanu – „Patru dansuri româneşti,

G. Sviridov – Troyka şi Waltz din suita „Snowstorm”,

A. Lara – „Granada”,

P. I. Ceaikovski – Dans din „Fata de zăpadă”,

F. Loewe – „I Could Have Dance”,

E. Korngold – „Straussiana”,

Ph. Rameau – „Les Sauvages din Les Indes galantes”,

A. Adam – „Cântec de Crăciun” (Noel)

L. Anderson – „A Christmas Festival”.

,,Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master.

În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța.

Dar din dar se face Rai! Concert umanitar de Crăciun, la Filarmonica Pitești

Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian București, unde a susținut premiere, spectacole și concerte de gală.

Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoșani, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Absolventă a Universității Naționale de Muzică București și a Conservatorului Superior din Paris (master), Andra Bivol Costea a susținut numeroase concerte în țară (Opera Română, Ateneul Român, filarmonicile din Pitești, Craiova, Iași, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Craiova, Bacău) și în străinătate, în Franța, Italia, Belgia, Turcia.

Laureată a multor concursuri naționale și internaționale, a fost aplaudată în anii în care a fost artist liric al Filarmonicii Pitești și în concertul vocal-simfonic „O istorie simfonică a muzicii ușoare românești” (decembrie 2018).

În prezent, este profesor de canto la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești.

Înființat în 1970, la inițiativa profesorului Gheorghe Gomoiu, Corul de cameră Ars Nova a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate.

Dintre festivalurile la care a participat menționăm: „D. G. Kiriac” și „Darclee”.

La momentul actual, corul este condus de profesorul Radu Titi.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului.

Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Concertul de Crăciun are scop umanitar, banii donați în urnă joi seara vor fi dăruiți copiilor și adulților cu spectru autism din Pitești.”, transmit organizatorii.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90