930×122 CAPRA 5

bio

De ce este untul BIO danez mult mai ieftin decât cel românesc la Kaufland?

De ce este untul BIO danez mult mai ieftin decât cel românesc la Kaufland?

Citiți și: Pitești. Bătaie de joc la Kaufland, în Nord! Situație sumbră – Video

Guvernanții se laudă că vor reduce, ca urmare a unor înțelegeri cu marii retaileri, prețurile la produsele alimentare de bază.

Până una-alta, însă, nu putem să nu remarcăm faptul că la rafturile marilor și micilor magazine se desfășoară un adevărat atentat la buzunarele românilor, dar mai ales că multe dintre produsele românești sunt mult mai scumpe decât cele similare din import!

Citiți și: Exclusiv. Pitești: ,,Nebunie” la Kaufland! O să fie haos!

O astfel de situație este semnalată de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România într-o postare pe pagina sa de Facebook în care compară untul BIO din Danemarca de pe rafturile retailerului Kaufland cu cel românesc BIO la același comerciant.

Diferențele sunt uriașe!

De ce este untul BIO danez mult mai ieftin decât cel românesc la Kaufland?

„Unt bio cu 82% grăsime din Danemarca la 13,99 lei/200g sau Unt bio cu 82% grăsime din România la 22,50 lei/180g?

Cum reușesc danezii să aibă costuri de producție mai mici?

La cele două produse s-a aplicat același adaos comercial?”, se arată în postarea celor de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România.

Nu putem trece peste faptul că producătorii de lapte din România se plângă că roadele muncii lor se vând pe mai nimic, în vreme ce, iată, produsele finale sau derivate ajung la clienți pe rafturile magazinelor la prețuri de-a dreptul nesimțite!

În final, o întrebare: vor răspunde vreodată marile lanțuri de magazine sau guvernanții la întrebări precum cele de bun simț puse de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România și de cetățenii obișnuiți?

Nu de alta, dar nu au toți românii pensii speciale și salarii de nababi!

Foto: Facebook Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Mircea spune:

    Este simplu Kaufland cumpara cu 20 de lei de la Napolact ca astia au produse suflate cu aur in Cluj si sa vanda cu 12 lei sa fie patrioti macar strainii ca romanii nu sunt sa fie sub cel danez.Am cumparat galbiori de la lidl marca romaneasca de SATU MARE ;transilvania… SRL .Vreau sa va spun ca 400 gr cu 25 lei calitatea1 dar in chesa de carton dupa ce am luat un strat cca 5 galbiori erau numa frunze si safarimituri in putrefactie.Dar steagul romaniei nu lipsea.Ca-cat romanesc vandut de teparii romani.Chesa sigilata.

  • Puiu spune:

    corect. de multe ori produse românești scumpe și proaste. sunt mândru că sunt român – fraier !

  • Lucifer spune:

    Cerere si oferta, si pe langa asta napolact este un brand subsidiar Friesland lafel cum si cele din marca Pilos sunt tot facute de Friesland campina companie “Olandeza” nu romaneasca, pilos se vinde la 10 lei napolact la 20, platim marca, precum si credinta romanilor ca e marca romaneasca, nu e, laptele este romanesc! Prost e cel care cumpara nu cel care cere, cititi ambalajele, numele producatorilor si alegeti dupa plac!

  • Dobrin spune:

    Mircea nu e frumos ce spui. Si ce daca pute. Pute dar e al nostru. fii patri(h)ot.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3