930×122 CAPRA 5

propuneri CNSU

    Decizie CNSU: Fără certificat verde în marile centre comerciale

    Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune pe lângă prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, mai multe schimbări în ceea ce privește restricțiile.

    Citiți și: Mai puține restricții de sărbători

    Astfel, cea mai importantă modificare vizează accesul în supermarketurile din mall-uri și marile centre comerciale.

    Se propune ca oamenii să poată intra în aceste supermarketuri și fără certificat COVID, doar dacă sunt stabilite culoare speciale şi este limitat numărul coşurilor de cumpărături.

    „Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, se arată în hotărârea CNSU.

    În continuare, restaurantele vor fi deschise în intervalul 5:00-22:00, la o capacitate de 50% acolo unde incidența este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și 30% unde incidența este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

    Accesul este permis doar pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală, sau care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

    Starea de alertă a fost prelungită pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie.

    Lista completă a măsurilor propuse de CNSU, AICI.

    Foto descriptiv

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3