Donaris 930 x 122

produse din tutun

Decizie cu privire la toate produsele din tutun

Decizie cu privire la toate produsele din tutun

Citiți și: Decizie pentru toate păcănelele și casele de pariuri din România

Reclamele la toate produsele din tutun, inclusiv la produsele noi din tutun încălzit și a celor similare, pe lângă reclamele la țigările clasice, ar putea fi interzise în România. Asta presupune o un proiect de lege inițiat de USR.

Amintim că reclamele la țigările clasice sunt deja interzise în UE, deci și în România.

Chiar dacă nu sunt la fel de nocive ca țigările clasice, noile produse din tutun încălzit sunt inductori ai dependenței de nicotină. Mulți tineri devin dependenți de nicotină folosind astfel de produse, iar dependența este apoi ușor transferată către fumatul clasic, susțin deputații USR.

30% dintre adolescenții din România fumează, mult peste media europeană, iar dacă luăm în considerare și țigările electronice, proporția acestora ajunge la 40%”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

E o chestiune de sănătate publică fundamentală să-ți protejezi copiii și adolescenții de reclamele unor produse nocive.

România are o problemă uriașă de sănătate publică: consumul de tutun și produse similare în rândul copiilor și tinerilor.

Din păcate, în ultimii 6 ani, coaliția care conduce țara a fost mai interesată de miliardele de euro din industria tutunului, decât de oprirea expunerii copiilor la produsele acestei industrii nocive.

Rata mortalității prin cancer, consecință a consumului de tutun și a produselor asemănătoare a explodat.

Ministrul Sănătăţii în funcție, Alexandru Rafila, este total nepăsător la această dramă și blochează în mod criminal Planul Național de Combatere a Cancerului care are o componentă importantă de luptă împotriva publicității la aceste produse cu puternic efect cancerigen”, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu, unul dintre inițiatorii proiectului.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: stiri.botosani.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3