NOR CURIER 930X122

autostrada

Decizie fără precedent pe autostrada București – Pitești!

Decizie fără precedent pe autostrada București – Pitești!

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Elektra Invest și asocierile formate din Asseco SEE (lider), ASGO Telecom, Urban Scope și BS Telecom Solutions, respectiv Intetra Electrpnik Sanayi ve Ticaret AS (lider) și Tetra HGS Elektronik Sistemeri au depus oferte la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru instalarea de echipamente de monitorizare a autostrăzilor A1, A2 și A3 și DN1.

Estimat la 112,7 milioane de lei, fără TVA, proiectul presupune instalarea de aparate de detecție, camere de supraveghere, senzori și stații meteo.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Viitorul sistem de monitorizare va permite culegerea unor date generale despre trafic, detectarea șoferilor care încalcă regulile de circulație, dar și avertizarea conducătorilor auto asupra unor pericole, conform Profit.ro.

Camerele pot fi fixe sau mobile, iar unele vor identifica numerele de înmatriculare ale mașinilor. Autoritățile îi vor depista cu ușurință pe cei care circulă cu viteză, nu au rovinietă sau au gabaritul depășit. Informațiile culese de sistemele de monitorizare vor fi transpuse pe panouri cu mesaje variabile, astfel încât șoferii să știe ce-i așteaptă pe șosea.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă/ Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

18 comentarii

  • HHH spune:

    Daca-i va depista și pe nesimțiții care arunca gunoaie aiurea, pe bizonii care nu respecta regulile de circulație și pe dinozaurii care poluează cât o termocentrala ar fi tare bine!

  • Aurel Vasile spune:

    Mai bine vă apucați să o reparați,este praf marea A1,din București la Pitești și invers.

  • Ioan spune:

    Da! A1 București – Pitești trebuie modernizată, inclusiv cu 3 benzi pe sens și cât mai repede; legătura cu trenul e primitivă, încă neelectrificata!

  • Albert Andrei spune:

    Dar reasfaltarea nu se ia în calcul?Sunt gropi când pe banda 1 când pe banda 2, ce viteză să bagi ca mori de gât cu gropile

  • Necrelescu spune:

    Poate le folosiți și sa vedeți cine nu are RCA ca noi plătim și pentru ei !

  • Ion spune:

    Puneți camere ca si asa se circula în România ca in 1965 ,dați amenzi ,montati de sute de senzori pe milioane de lei în loc sa faceți dracu o autostrada ca lumea,dar spaga e mai importantă

  • Razvan Pandelica spune:

    Plateste rca scump daca esti prost!

  • Vlad Voicu spune:

    Mai bine ar reface covorul asfaltic la standardele actuale fiindca este praf. Mai rau ca un drum comunal. Lor le arde de camere si noi sarim cu camioanele de pe carosabil din cauza denivelarilor. Exact camere de supraveghere trebuie ca sa se vada cum se rastoarna masinile din cauza gropilor. Nu ne vindecam degraba.

  • Lenin spune:

    Sa ne urmăriți accept , dar sa refaceți covorul asfaltic , vă stă în gat? Aoleu am uitat , nu se da paraindarat nu se face autostrada. In rest pace și pretenie dragi tovarăși

  • Vasile Cosma spune:

    Asfaltați înainte…..

  • Ursu spune:

    EXELENTA IDEE, radare fixe,cu calcul de viteza pt cei cu bolizi,amenzi la peste 131km/h

  • Gicu cameristu spune:

    Țara arde, baba se piaptană… in cel mai pur stil românesc. Spaga si comisioanele inainte de orice. Ne meritam soarta.

  • Radulescu Dan spune:

    DACA ASTEA SUNT AUTOSTRAZI SA LE MONTEZI CAMERE ATUNCI AM REZOLVAT TOATE PROBLEMELE NU MAI E NEVOIE SA LE MAI REPARAM SA LE INTRETINEM SA AVEM GARDURI DE PROTECTIE PE TOATE LE VOR FACE CAMERELE DE MONITORIZARE ADICA VA VOR SPUNE NU CIRCULATI PE AICI CA VA EXPUNETI LA PERICOLE GROPI POLEI CA NU AM DAT CU NIMIC CARUTE CAINI SI ALTE ANIMALE PERFECT

  • Nu spune:

    sunteti in stare sa amenajati sase closete, bai vioreilor si va preocupa urmarirea soferilor!
    Cat este parandaratul, spuneti drept!

  • Talpeanu spune:

    Prima dată autostrăzi. A1 arată ca un drum județean.

  • Yolari Hoo spune:

    Foamea-n gât după șpagă și asfalt cu gropi.
    Cât timp nu sunt trași la răspundere nesimțiții care fură caca-racatița nimic nu va fi.
    Cât hoție e, nimic nu e!

  • Jonny spune:

    Este foarte bine deoarece sunt mulți nesimțiți în trafic. Poate ne mai civilizam și noi puțin. Cat despre modernizare asta este partea a-2-a.

  • Dumitru Sotin spune:

    În toată lumea se știe că viteza mica de circulație înseamnă sabotaj economic . Mărite economii își construiesc străzi pentru a circula cu viteze cat mai mari . Noi românii împreună cu poliția română și cu niște interese venite din cine știe de unde limitam circulația . Nu știu cui servește ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90