930×122 CAPRA 5

asigurare

Decizie majoră privind asigurarea RCA!

Decizie majoră privind asigurarea RCA!

Citiți și: Țeapă pentru o firmă de asigurări: Au înscenat un accident rutier și au cerut bani

Legislația în vigoare obligă proprietarii de mașini să anunțe asigurătorul atunci când vând mașina care apare în polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA).

Pe lângă obligația în sine, mai sunt câteva motive pentru care vânzătorul unei mașini ar trebui să anunțe asigurătorul de înstrăinarea mașinii.

Citiți și: Tot ce știați despre RCA se schimbă!

În primul rând, când nu-și anunță asigurătorul de vânzarea mașinii, fostul proprietar riscă scăderea clasei de bonus-malus, dacă cel căruia i-a vândut mașina e implicat într-un accident rutier.

În plus, la vânzarea mașinii, foștii proprietari pot cere returnarea parțială a sumei plătite pentru RCA.

Efectul reducerii clasei de bonus-malus este, de fapt, creșterea prețului polițelor RCA pe care le încheie o persoană.

Un alt motiv pentru care trebuie anunțat asigurătorul este că pot apărea probleme la stabilirea dreptului la despăgubire pentru noul deținător al mașinii, dacă polița RCA este, în continuare, pe numele vechiului proprietar.

Detalii, AICI – Dacă nu-și anunță asigurătorul RCA la vânzarea mașinii, șoferii riscă scăderea clasei de bonus-malus

NOR CURIER 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Nu ai cu cine... spune:

    De ce atata bataie de cap inutila cand se poate rezolva totul simplu, ASIGURARE FACUTA PE SOFER ( PERMIS DE CONDUCERE) NU PE PROPRIETAR. Sincer imi e scarba de cei ce conduc tara asta si dau legi dupa ce au baut vreo 15 -20 de beri…

  • Ovidiu gabriel Dumitru spune:

    au comision de la firmele de asigurări…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90